Πυρομαχικά από τον Β' Π.Π. εκπυρσοκρότησαν από δασική πυρκαγιά κοντά στο Βερολίνο

Απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε κατοικημένες περιοχές στην περιοχή του Πότσνταμ Φιχτενβάλντε, κοντά στο Βερολίνο πριν τεθεί υπό έλεγχο από μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις, στρατό και αστυνομία.

Η κατάσβεση παρουσίασε ιδιαίτερες δυσκολίες και για έναν ακόμα λόγο: παλιά πυρομαχικά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θαμένα στο έδαφος, εκπυρσοκρότησαν και σύμφωνα με τις αρχές ακούστηκαν πολλές εκρήξεις κάτι που καθυστέρησε τις προσπάθειες για λόγους ασφάλειας των πυροσβεστών.

Οι αρχές είχαν σκεφθεί εκκένωση οικισμών, το σχέδιο αυτό όμως στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Μέχρι χθες το βράδυ η φωτιά είχε κάψει 1600 στρέμματα δάσους.

Η παρατεταμένη ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αυξήσει στο μεταξύ τον αριθμό των πυρκαγιών και στη Γερμανία, όπως αναφέρει η επικεφαλής στο δασαρχείο του Βρανδεμβούργου:

«Αυτό το χρόνο είχαμε περισσότερες φωτιές. Είχαμε ήδη 222 φωτιές και έχουν καεί 3360 στρέμματα. Κατά μέσο όρο έχουμε 200 πυρκαγιές το χρόνο. Τον περασμένο χρόνο είχαμε λιγότερες αλλά φέτος δυστυχώς θα έχουμε αρνητικά πρωτοσέλιδα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!