Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός David McCallum

Σε τι αποδίδεται ο θάνατός του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Έφυγε απ’ τη ζωή ο ηθοποιός David McCallum σε ηλικία 90 ετών στη Νέα Υόρκη.

Ο θάνατός του αποδίδεται σε φυσικά αίτια

Ο γιος του Peter McCallum δήλωσε:

«Ήταν ο πιο ευγενικός, άνετος, υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Έβαζε πάντα την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του… Ήταν γοητευμένος από την επιστήμη και τον πολιτισμό και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει νεκροψία, με βάση τις μελέτες που έκανε, επί δεκαετίες, για τον ρόλο του στο NCIS».

Το δίκτυο CBS όπου παιζόταν το NCIS, έκανε λόγο για έναν «ταλαντούχο ηθοποιό και συγγραφέα, που απολάμβανε αγάπης ανά τον κόσμο… Είχε μία υπέροχη ζωή και η κληρονομιά του θα ζει για πάντα μέσα από την οικογένειά του και τις αμέτρητες ώρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, που δεν θα χαθούν ποτέ».

Ο γεννημένος στη Γλασκόβη David McCallum από γονείς μουσικούς, αρχικά επιδίωξε να ακολουθήσει τα βήματά τους, πριν στραφεί προς την υποκριτική.

Ο ρόλος όμως του Ρώσου πράκτορα στη σειρά «The Man from U.N.C.L.E.» τον έφερε δυναμικά στο προσκήνιο.

Η σειρά ολοκληρώθηκε το 1968 και μέχρι και εκείνη τη στιγμή είχε προταθεί για αρκετά βραβεία Emmy και Χρυσές Σφαίρες.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες όπως: The Great Escape, The Greatest Story Ever Told και A Night to Remember, ενώ ασχολήθηκε και με voice over για παιδικές σειρές και βιντεοπαιχνίδια.

Και βέβαια ακολούθησε ο ρόλο του στο NCIS.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!