Percy Sledge – Έφυγε ο κύριος «When a Man Loves a Woman»

(Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ) Αρκετοί τον αναγνωρίζουν ως τον ερμηνευτή του «When a Man Loves a Woman». Μοιραία αφού η ερμηνεία του Percy Sledge κάρφωσε το κομμάτι το 1966 στο Νο1.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το «When a Man Loves a Woman» συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών καταλαμβάνοντας την 53η θέση.

Όμως ο κύριος από την Αλαμπάμα ήταν ένας καθαρόαιμος soul man που όσοι τον γνώρισαν στην εποχή του αλλά κι όσοι εκ των υστέρων τον ανακάλυψαν αντιλαμβάνονται τα ιδιαίτερα χαρίσματά του.

Percy Sledge – Ο κύριος «When a Man Loves a Woman»

Παρ’ όλα αυτά το «When a Man Loves a Woman» που γράφτηκε για να λυτρώσει τον πόνο του, όταν η αγαπημένη του τον εγκατέλειψε παραμένει η κορωνίδα μιας σημαντικής διαδρομής. Η «κυρία» πήγε στο Λος Άντζελες ενώ ο Σλετζ είχε χάσει τη δουλειά του στον κατασκευαστικό τομέα. «Δεν είχα χρήματα για να την ακολουθήσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να την ξανακερδίσω», είχε δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά. Το τραγούδι, βάφτισε την ομότιτλη ταινία του 1994, με πρωταγωνιστές τους Άντι Γκαρσία και Μεγκ Ράιαν

Όπως επιβεβαίωσε στο ABC News ο ατζέντης του Steve Green, ο Πέρσι Σλέτζ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 73 του χρόνια. Το τελευταίο του άλμπουμ ήταν το 2013 με τίτλο "The Gospel of Percy Sledge".

Ο Πέρσι Σλετζ είχε τιμηθεί για το σύνολο του έργου του από το Rythm and Blues Foundation ενώ το 2005 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!