Ουκρανία: Νεκροί δύο ομογενείς από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Συνεπλάκησαν για ασήμαντη αιτία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Νεκροί είναι δύο ομογενείς της Ουκρανίας από πυρά Ουκρανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με τα εως τώρα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Στην ανακοίνωση του θανάτου δύο ομογενών και του βαρύ τραυματισμού άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα στην Ανατολική Ουκρανία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, λίγη ώρα μετά την έκκληση προς τους Έλληνες πολίτες να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία.

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!