Όσκαρ: Το Χόλιγουντ υποκλίθηκε στον τεράστιο Κίλιαν Μέρφι

«Ήταν το πιο τρελό, το πιο συναρπαστικό, το πιο δημιουργικά ικανοποιητικό ταξίδι στο οποίο με πήγατε τα τελευταία 20 χρόνια».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο χαριασματικός Κίλιαν Μέρφι έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλο σημάδι του στον πολιτσιμό. Στην τελευταία ταινία «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, ο ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του δημιουργού της ατομικής βόμβας, του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Δείτε το βίντεο με τη βράβευσή του



Η ομιλία του Κίλιαν Μέρφι

«Είμαι λίγο συγκλονισμένος. Ευχαριστώ την Ακαδημία, τον Κρις Νόλαν και την [παραγωγό] Έμα Τόμας. Ήταν το πιο τρελό, το πιο συναρπαστικό, το πιο δημιουργικά ικανοποιητικό ταξίδι στο οποίο με πήγατε τα τελευταία 20 χρόνια. Σας χρωστάω περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Σας ευχαριστώ πολύ. Κάθε μέλος του συνεργείου, κάθε μέλος του καστ στο Oppenheimer, εσείς με κουβαλήσατε. Όλοι οι υποψήφιοι συνάδελφοί μου, παραμένω με δέος μπροστά σας. Πραγματικά ... Είμαι ένας πολύ υπερήφανος Ιρλανδός που στέκομαι εδώ απόψε. Κάναμε μια ταινία για τον άνθρωπο που δημιούργησε την ατομική βόμβα και καλώς ή κακώς, όλοι ζούμε στον κόσμο του Oppenheimer, οπότε θα ήθελα πραγματικά να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους απανταχού ειρηνοποιούς».

Το φιλμ αναγνωρίστηκε παγκοσμίως από τους κριτικούς από την πρώτη στιγμή και ο Μέρφι δεχόταν καθημερινά από τον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεγάλους επαίνους για την ερμηνεία του. Η συγκεκριμένη βράβευση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς από την αρχή που κυκλοφόρησε το φιλμ, ο ηθοποιός ήταν το απόλυτο φαβορί για το χρυσό αγαλματίδιο, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των υπόλοιπων συναδέλφων του. O Iρλανδός ηθοποιός προτάθηκε πρώτη φορά για Όσκαρ και το κέρδισε, ρίχνοντας τη δική του «ατομική βόμβα» στη βιομηχανία του θεάματος που υποκλίθηκε στο ταλέντο του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!