Ο Τραμπ υπό πίεση να αναγνωρίσει την ήττα του

Η οικογένειά του και σημαντικοί ρεπουμπλικανοί τον εγκαταλείπουν
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Τραμπ συνεχίζει να αρνείται να αποδεχθεί την ήττα του, και επιμένει να γίνει επανακαταμέτρηση ενώ κινείται νομικά στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι οριακό, επιμένοντας να μιλά για «νόμιμες» και «μη νόμιμες» ψήφους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το CNN, η οικογένειά του τον πιέζει να αποδεχθεί το αποτέλεσμα.

Πρώτος ήταν ο γαμπρός και σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ και ακολούθησε η Μελάνια, η οποία, του πρότεινε το ίδιο.

Οι μόνοι που φαίνεται πως τον στηρίζουν σε αυτόν τον «αγώνα» να πείσει άπαντες πως το αποτέλεσμα είναι προϊόν «νοθείας» είναι οι γιοι του, Ντόναλντ τζούνιορ και Ερικ. Ακόμη δεν έχει εκφράσει τη θέση της η Ιβάνκα Τραμπ.

Οι δύο γιοι του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα συνεχίζουν να καλούν τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του κόμματος να απορρίψουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

Στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων κρατούν ακόμη αποστάσεις από τον Τραμπ, καθώς θεωρούν πως συνεχίζει να μιλά για νοθεία χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις. Οι περισσότεροι θεωρούν πως το παιχνίδι έχει τελειώσει για τον Τραμπ, ωστόσο τηρούν σιγήν ιχθύος. Σε αντίθεση με δύο σημαντικές προσωπικότητες των Ρεπουμπλικάνων: τον Τζορτζ Μπους τζούνιορ και την Κοντολίζα Ράις, που τοποθετήθηκαν, δίνοντας... συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε δημόσια πως τηλεφώνησε στον Μπάιντεν και τον συνεχάρη για το αποτέλεσμα, τονίζοντας μάλιστα ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο». Στο τηλεφώνημά του, του είπε ωστόσο πως ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να ζητά επανακαταμέτρηση, κάτι που είχε κάνει και ο ίδιος στις εκλογές του 2000.

Μετά τον Μπους, και η Κοντολίζα Ράις συνεχάρη τον Μπάιντεν για τη νίκη του. Η Ράις μάλιστα είναι από τις «φωνές» των Ρεπουμπλικάνων που ήταν κάθετα αντίθετη με το να δοθεί το χρίσμα της υποψηφιότητας στον Τραμπ, στις εκλογές του 2016. Και όπως φάνηκε από το μήνυμά της στο Twitter, δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου από το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και στην Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους, αλλά και στους Αμερικανούς πολίτες που ψήφισαν σε αριθμούς ρεκόρ, δείχνοντας τη δύναμη και τη ζωντάνια της Δημοκρατίας μας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!