Ο Σον Πεν «δάνεισε» ένα Όσκαρ του στους Ουκρανούς «μέχρι τη νίκη»

«Αισθάνομαι καλύτερα όταν ένα κομμάτι μου είναι εδώ»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/11/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Μακρής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ Σον Πεν, στον οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Ρωσία γιατί επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία, «δάνεισε» ένα από τα αγαλματίδια των Όσκαρ του στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο την Τρίτη.

«Είναι απλώς ένα συμβολικό, ανόητο πράγμα», είπε, καθισμένος δίπλα στον Ουκρανό ηγέτη, «αλλά αισθάνομαι καλύτερα όταν ένα κομμάτι μου είναι εδώ με εσένα. Όταν κερδίσεις, φέρ' το πίσω στο Μαλιμπού».

Ο Ζελένσκι απένειμε στον Πεν, ο οποίος κάνει ντοκιμαντέρ στην Ουκρανία και πραγματοποιεί την τρίτη επίσκεψή του εν καιρώ πολέμου, το παράσημο του Τάγματος Αξίας για την ενίσχυση των σχέσεων, την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και τη συμβολή του στην προβολή της χώρας, ανέφερε το γραφείο του προέδρου.

Οι δύο άνδρες πήγαν μαζί να δουν μια πλακέτα με την υπογραφή του Πεν, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής, τοποθετημένη στα πλακόστρωτα του «Δρόμου του Θάρρους» που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο από τον Ζελένσκι για να τιμήσει τους φίλους της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε αργότερα στη νυχτερινή του ομιλία σε βίντεο ότι ο Πεν «έκανε τα πάντα για να μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε διεθνή υποστήριξη» από τότε που επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα την ημέρα της εισβολής.

Το δρομάκι, είπε, ήταν ένδειξη ευγνωμοσύνης σε εξέχουσες προσωπικότητες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία των Ουκρανών, αλλά και «μια υπενθύμιση σε όλες τις μελλοντικές γενιές του λαού μας ότι διαφορετικοί άνθρωποι, και δυνάμεις ενώθηκαν για τη νίκη μας».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!