Ο Μεσούτ Οζίλ εγκαταλείπει την εθνική Γερμανίας λόγω ρατσισμού

“Είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε, αλλά ένας μετανάστης όταν χάνουμε”
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/07/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο 29χρονος μέσος παραιτείται από την εθνική ποδοσφαίρου της Γερμανίας, λέγοντας ότι ο ρατσισμός είναι η αιτία για την αποχώρηση του. Ύστερα από συνεχόμενες αναρτήσεις στο Twitter, o Οζίλ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε παίζοντας στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του, καθώς αφορμή αποτέλεσε μια αμφιλεγόμενη φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Μάϊο που μας πέρασε.

Ο Οζίλ, ο οποίος είναι τούρκικης καταγωγής, πόζαρε μαζί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, λίγο καιρό πριν τις προεδρικές εκλογές της χώρας, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο.
ozil 2
Η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις στην Γερμανία, προβληματίζοντας μέχρι και την γερμανική Ομοσπονδία. Ο Οζίλ υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, απάντησε πως το μόνο που έκανε είναι να σεβαστεί τον πρώτο πολίτη της χώρας που γεννήθηκαν οι γονείς του και πως καμία σχέση δεν έχει όλο αυτό με εκλογές και πολιτική. Συνεχίζοντας σε άλλο tweet, ανέφερε ότι τον αντιμετώπισαν ξεχωριστά, όσον αφορά την φετινή αποτυχία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αναφέρθηκε σε προπαγάνδα προερχόμενη από την δεξιά της Γερμανίας.

Επίσης ο ποδοσφαιριστής πόσταρε πως η κατάσταση αυτή ξέφυγε, αφού αυτός και η οικογένεια του δέχθηκαν απειλητικά μέιλ και τηλεφωνήματα, ενώ έγινε εναντίον του επίθεση και στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Γερμανική Ομοσπονδία απέρριψε τις κατηγορίες περί ρατσιστικής αντιμετώπισης απέναντι στον ποδοσφαιριστή, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως σέβεται την απόφαση του ποδοσφαιριστή ευχαριστώντας τον για την προσφορά του στην εθνική ομάδα της Γερμανίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!