Ο John Cale παίζει ξανά το δίσκο που άλλαξε τη ροκ μουσική

Ο John Cale με εκλεκτούς καλεσμένους παρουσιάζει live το ντεμπούτο άλμπουμ των Velvet Underground. Μα αυτό με την μπανάνα!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το ιστορικό ντεμπούτο άλμπουμ των Velvet Underground, "The Velvet Underground And Nico" ή αλλιώς αυτό με την περίφημη «μπανάνα» στο εξώφυλλο, θα παρουσιάσει live ξανά ο John Cale στις 3 Απριλίου στο Παρίσι.

Μαζί του εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα ερμηνεύσουν τα 11 τραγούδια του ιστορικού δίσκου που ηχογραφήθηκε το 1966: ο Mark Lanegan, οι Animal Collective, ο Γάλλος τραγουδιστής, Etienne Daho, ο Pete Doherty με τον Carl Barat από τους Libertines, ο Nick Franglen των Lemon Jelly και η Lou Doillon, κόρη της Jane Birkin.

Ο 74χρονος John Cale, συνιδρυτής -μαζί με το "Lou" Reed- της επιδραστικότατης μπάντας των Velvet Underground, θα έχει την γενικότερη επιμέλεια. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω δίσκος που αποτελεί φάρο και σημείο αναφοράς στη ροκ μουσική, τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του πούλησε μόλις 30 χιλιάδες αντίτυπα. Αλλά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Brian Eno το 1982: «Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι αγόρασαν αυτόν τον δίσκο και την επόμενη μέρα έφτιαξαν όλοι από ένα rock συγκρότημα».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!