Ο Ντον Έρεϊ των Deep Purple ηγείται εκστρατείας για την τελευταία παμπ

«Ήταν κατάμεστη και υπήρχαν πάντα γνωστοί μουσικοί πρόθυμοι να παίξουν»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένας παγκοσμίου φήμης ροκ σταρ βρίσκεται μπροστά σε μια καμπάνια για να ανοίξει ξανά έναν από τους πιο εμβληματικούς μουσικούς χώρους του Huntingdonshire, ο οποίος έχει κλείσει εδώ και τρία χρόνια λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid.

To The Crown & Cushion, στο Great Gransden, έχουν υποδεχτεί διάσημους καλλιτέχνες από τον κόσμο της ροκ, της τζαζ και του ρυθμ’ν’μπλουζ τα τελευταία 20 χρόνια - συμπεριλαμβανομένου του Don Airey (Ντον Έρεϊ), ο οποίος παίζει πλήκτρα στους Deep Purple.

crown-cushion-great-gransden.jpg

Το Great Gransden βρίσκεται στην περιοχή Huntingdonshire του Cambridgeshire της Αγγλίας. Στην τελευταία απογράφη του 2011 ο πληθυσμός του ήταν 1.023 κάτοικοι.

Ο Airey, ο οποίος ζει στο χωριό για περισσότερα από 40 χρόνια, θέλει να δει τον χώρο να ανοίγει ξανά, όπως και η τοπική κοινότητα. Μια έρευνα στο χωριό διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 91 τοις εκατό των κατοίκων «συμφώνησαν» ότι η παμπ πρέπει να ανοίξει ξανά.

Μετά από 40 χρόνια ιδιοκτησίας του ίδιου ιδιοκτήτη, οι νέοι ιδιοκτήτες που ανέλαβαν παμπ το 2018 σταμάτησαν τις συναυλίες. Στη συνέχεια, όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid το 2020, η παμπ έκλεισε.

crown-cushion_-_the_pub.jpg

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες δεν έχουν ανοίξει ξανά το The Crown and Cushion, το οποίο είναι διατηρητέο κτήριο Grade II. Βρίσκεται επίσης σε μια περιοχή διατηρητέα και έχει χαρακτηριστεί «περιουσιακό στοιχείο της κοινότητας».

Μια ομάδα δράσης κατοίκων με την ονομασία Open the Crown & Cushion, στην οποία ανήκει ο Ντον, απηύθυνε έκκληση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Χάντινγκτον (HDC) να επιβάλει τον νόμο περί σχεδιασμού και να επιστρέψει τα περιουσιακά τους στοιχεία της κοινότητας στους κατοίκους του χωριού.
Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στην ομάδα δράσης, ο επικεφαλής σχεδιασμού του HDC είπε: «Αυτό παραμένει μια ανοιχτή υπόθεση και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους καταπατητές της παμπ».


Ένας εκπρόσωπος της ομάδας δράσης είπε: «Το Crown and Cushion είναι η τελευταία παμπ στο χωριό, όπου ιστορικά υπήρχαν έως και έξι παμπ.
«Αυτό κάνει την επιβίωση της παμπ ακόμα πιο κρίσιμη. Οι κάτοικοι της περιοχής και η ομάδα δράσης συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωση του πολύτιμου δημόσιου σπιτιού τους. Ελπίζεται ότι, τελικά, η παμπ θα μπορέσει να ανοίξει με έναν νέο ιδιοκτήτη και να αλλάξει ιδιοκτησία ή την ιδιοκτησία μπορεί να αναλάβει η ίδια η κοινότητα του χωριού».

Ο Airey, πρόσθεσε: «Υπήρχαν τακτικές μουσικές βραδιές Τρίτης και Πέμπτης κάθε εβδομάδα, η παμπ ήταν κατάμεστη και υπήρχαν πάντα γνωστοί μουσικοί, πρόθυμοι να παίξουν και να δημιουργήσουν μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και υπέροχη βραδινή έξοδο».

*Οι πληροφορίες είναι από το www.huntspost.co.uk

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!