Μουσικοί διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία του Spotify

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα χαμηλά έσοδά τους την ώρα που οι «πλατφόρμες» ανθούν οικονομικά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δευτέρα 15 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις έξω από τα γραφεία του Spotify σε διάφορες χώρες από καλλιτέχνες και εργαζόμενους στη μουσική βιομηχανία

Η Mary Regalado, μέλος του UMAW (United Musicians and Allied Workers Union) και ντράμερ της μπάντας Downtown Boys, ανέφερε σχετικά:

«To Spotify για καιρό εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους του χώρου, αλλά η πανδημία έχει επιδεινώσει την εκμετάλλευση. Η αξία της εταιρείας έχει τριπλασιαστεί σε αυτό το διάστημα, ενώ τα έσοδα των καλλιτεχνών δεν έχουν αυξηθεί ούτε στο ελάχιστο. Μουσικοί σε όλο τον κόσμο παραμένουν άνεργοι αυτή την στιγμή, ενώ τεχνολογικοί κολοσσοί κυριαρχούν στη βιομηχανία. Η καλλιτεχνική δουλειά είναι εργασία, και ζητάμε να πληρωθούμε για αυτήν».

Η UMAW, που ξεκίνησε την καμπάνια "Justice At Spotify" τον περασμένο Οκτώβριο, διοργάνωσε τις πορείες στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειάς της για διεκδίκηση ευνοϊκότερων όρων εργασίας για τους απασχολούμενους της μουσικής βιομηχανίας.

Ως κύρια αιτήματα είναι η διαφάνεια στις πρακτικές της εταιρείας καθώς και η υιοθέτηση ενός μοντέλου με τον χρήστη αλλά και τον καλλιτέχνη στο επίκεντρο.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!