Μια νέα υπηρεσία ψυχικής υγείας έρχεται να βοηθήσει τους μουσικούς

Με αφορμή την αυτοκτονία του τραγουδιστή των Linkin Park και τα αποτελέσματα μιας έρευνας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μια νέα υπηρεσία, που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο στήθηκε με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Chester Bennington νωρίτερα μέσα στη χρονιά, για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στη μουσική βιομηχανία.

Η υπηρεσία ψυχικής υγείας «Music Minds Matter» του Ιδρύματος «Help Musicians UK» θα παρέχει συμβουλές, συναισθηματική υποστήριξη, κλινικές οδούς και επαγγελματικές θεραπευτικές υπηρεσίες, συμβουλευτική και γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) σε μουσικούς και ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας που υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Όλα αυτά, βέβαια, συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Nadine Shah, Βρεττανή τραγουδοποιός και μουσικός, δήλωσε: «Θα ήθελα να προσφέρω την ολόψυχη υποστήριξή μου στο «Help Musicians UK» και στη νέα υπηρεσία ψυχικής υγείας «Music Minds Matter». Η μουσική βιομηχανία την έχει ανάγκη. Ήρθε ο καιρός μια υπηρεσία να είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους, για να βοηθά στην αντιμετώπιση των μυριάδων προκλήσεων & στις περιπλοκές της ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί και οι άνθρωποι της μουσικής βιομηχανίας. Ως κάποια που έχει δώσει προσωπικές μάχες, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς ότι θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε βοήθεια και υποστήριξη όταν τις χρειαστεί».

Στη δημιουργία της υπηρεσίας συνέβαλαν και τα αποτελέσματα μιας περσινής μελέτης με θέμα «Μπορεί η μουσική να σας αρρωστήσει;». Από περισσότερους από 2.000 μουσικούς και μουσικούς επαγγελματίες που συμμετείχαν, το 71,1% δήλωσε ότι έχει βιώσει κρίσεις πανικού και / ή υψηλά επίπεδα άγχους, ενώ το 68,5% ανέφερε ότι έχει υποστεί κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!