Κύπρος: Τουρκοκύπριοι επιτίθενται με μπουλντόζες κατά μελών του ΟΗΕ

Το βίντεο από τη νεκρή ζώνη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη νεκρή ζώνη, κοντά στην Πύλα, ανάμεσα σε Τουρκοκύπριους και άνδρες των Ηνωμένων Εθνών. Τα επεισόδια καταδικάστηκαν από Λευκωσία και Αθήνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την UNFICYP.

Άνδρες των Ηνωμένων Εθνών κατευθύνθηκαν προς την περιοχή, ώστε να μπλοκάρουν τις εργασίες στον δρόμο, οι οποίες συνιστούν παράβαση του στάτους κβο στην περιοχή της "νεκρής ζώνης".

Εκεί δημιουργήθηκε ένταση, με ομάδες Τουρκοκυπρίων να επιτίθενται σωματικά εναντίον κάποιων ανδρών της UNFICYP και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα της ειρηνευτικής δύναμης καθώς τους επιτέθηκαν με μπουλντόζες.


Το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι το οδικό έργο για το οποίο βρίσκονται συνεργεία των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή 'Αρσους - Πύλας, μήκους 11,6 χιλιομέτρων, "θα προχωρήσει για ανθρωπιστικούς και οικονομικούς λόγους".



Η ανακοίνωση του ελληνικου ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στην Κύπρο και την απόπειρα των κατοχικών δυνάμεων να δημιουργήσουν τετελεσμένα επί του πεδίου. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες σημερινές επιθέσεις Τουρκοκύπριων εναντίων των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP), τα οποία επιχείρησαν να παρεμποδίσουν μη εξουσιοδοτημένες εργασίες κατασκευής δρόμου εντός της νεκρής ζώνης πλησίον της Πύλας.

Η απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εντός της νεκρής ζώνης αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του status quo, ενώ η επίθεση σε μέλη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ συνιστά πράξη περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας

Οι παράνομες εργασίες πρέπει να σταματήσουν άμεσα και είναι ανάγκη να αποφευχθεί κάθε είδους δραστηριότητα που θα προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση.

Ανάλογες ενέργειες δεν συμβάλλουν καθόλου στις προσπάθειες του ΟΗΕ για αναβίωση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις».<

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!