Ξενάγηση στο μουσείο παιχνιδιών των ‘50s, ‘60s, ‘70s και ‘80s

Μία virtual επίσκεψη για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/12/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το «Μουσείο Παιχνιδιών» βρίσκεται στη Ρόδο, λίγο έξω από την Αρχίπολη. Το μουσείο είναι χτισμένο μέσα στη φύση, σε μία μαγευτική τοποθεσία από ελαιώνες και τροφοδοτείται πλήρως από ηλιακή ενέργεια.

Το μουσείο διατηρεί μία εξαιρετική συλλογή παιχνιδιών που κατασκευάστηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες, τα οποία βρίσκονται στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο.
Η συλλογή περιλαμβάνει κούκλες, αυτοκίνητα, επιτραπέζια, παιχνίδια με μπαταρίες, κλπ…

Στο υπόγειο του μουσείου λειτουργεί έκθεση παιχνιδιών με μηχανήματα arcade με κέρματα, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη δεκαετία του ’60 μέχρι και τη δεκαετία του ΄90. Σε αυτά περιλαμβάνονται μηχανές φλίπερ, jukebox, pacman, κλπ… οι οποίες βρίσκονται σε λειτουργία και μπορούν να τις δοκιμάσουν οι επισκέπτες του μουσείου.

Εκτός από την έκθεση, υπάρχει επίσης η ευκαιρία για τα παιδιά να παίζουν ενεργά. Υπάρχει μια περιοχή στο μουσείο όπου μπορούν να παίξουν με γνωστά παιχνίδια, όπως τα Lego και τα Playmobil, να βρουν διαδραστικά παιχνίδια και δυνατότητες για χειροτεχνίες.

Επίσης, στον εξωτερικό χώρο υπάρχει παιδική χαρά για παιδιά και βεράντα όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εκπληκτική θέα.

Επισκεφθείτε το site του «Μουσείου Παιχνιδιών» ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη σελίδα του μουσείου στο Facebook ΕΔΩ

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!