Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα & Βρετάνια για την επιστροφή των γλυπτών

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg - ΥΠΠΟΑ: Δεν ισχύει το δημοσίευμα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το πρακτορείο ειδήσεων του Bloomberg αναφέρει σε εκτενές δημοσίευμά του, πως το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με την πάροδο του χρόνου, στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο βασίζεται σε καλά πληροφορημένες πηγές, η ενδεχόμενη συμφωνία προβλέπει την αποστολή μέρους των Γλυπτών - για πολλά χρόνια - στην Αθήνα, με το σκεπτικό της ανταλλαγής.

Στον αντίποδα, η Αθήνα μπορεί να δανείσει άλλα, ιστορικής αξίας, αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ ταυτόχρονα το Λονδίνο θα μπορούσε να εξασφαλίσει αντίγραφα των Μαρμάρων.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι μαραθώνιες συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, όμως η τελική συμφωνία δεν έχει ακόμη υπογραφεί.

Ενώ εμφανίζει ιδιαίτερες δυσκολίες το ζήτημα της μετακίνησης των Γλυπτών.

ΥΠΠΟΑ: Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg

Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg ότι το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Ακρόπολης βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολιτιστικής ανταλλαγής, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!