Η γνώμη του Paul McCartney για το Punk Rock

Πώς ένα ψευδώνυμο των Beatles «βαφτισε» τους Ramones!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Punk Rock άλλαξε τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του '70 με κορυφαία συγκροτήματα του είδους όπως οι Ramones, Clash, Sex Pistols και πολλές άλλες μπάντες να εμφανίζονται στα charts. Σε συνέντευξη του στο The Quietus το 2008, ο Paul McCartney έδωσε τη γνώμη του για το είδος.

«Στην αρχή ήταν σοκαριστικό, γιατί μέχρι τότε θα γνωρίζατε μόνο το παρών καθεστώς. Ναι, κατά κάποιο τρόπο ήταν σοκαριστικό. Αλλά το θέμα ήταν ότι η μουσική ήταν υπέροχη και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε - μετά από μια ή δύο μέρες τρόμου :«Θεέ μου! Τι συμβαίνει! Τι συμβαίνει με την Αγγλία μας ;! »- ότι αυτοί οι τύποι απλώς το έκαναν και χρειάστηκε να ταρακουνήσει το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Η κόρη μου ήταν πραγματικά πανκ εκείνη την εποχή. Πήγαινε σε συναυλίες Clash και Damned, Billy Idol και σκατά. . . μπήκε μέσα στο όλο θέμα. Δεν θα μπορούσατε να αρνηθείτε ότι ακούγεται φρέσκο, αλλά σε αυτό με καθοδήγησε η μεγαλύτερη κόρη μου. Κατάλαβα ότι έπρεπε να συμβεί. Το «Pretty Vacant» ήταν υπέροχο, πραγματικά καλό. Όλος ο δίσκος των Sex Pistols. Παράχθηκε από τον Chris Thomas, τον οποίο γνωρίζαμε - ήταν βοηθός του George Martin και είχε δουλέψει σε κάποια πράγματα των Beatles».

«Ο ήχος του« Pretty Vacant είναι πολύ καλός και, φυσικά, η ενέργεια της μπάντας είναι εντυπωσιακή. Δεν πρέπει να το αρνηθούμε».

Ο Πωλ είπε επίσης για λίγο ότι ανησυχεί για την πιστωτική κρίση που μπορεί να προκαλέσει το Punk : «Φοβήθηκα για τα χρήματά μου και τηλεφώνησα άμεσα στον τραπεζίτη μου και είπα:« Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε;» και μου απάντησε : « Είσαι τόσο εκτεθειμένος όσο όλοι. Εάν όλες οι τράπεζες σπάσουν. . «Όμως, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τη δομή του τραπεζικού συστήματος δεν υπάρχει τέτοιος φόβος».

Σε μια συνέντευξη το 1977, ο μουσικός έδωσε επίσης τη γνώμη του για το Punk:

«Ξέρετε κάποιοι τρελαίνονται με τον Gary Glitter. Άλλοι τρελαίνονται με το κούρεμα του Bowie και άλλοι τρελαίνονται με το Punk. Αλλά επιτέλους η νέα μουσική, αυτό είναι το πράγμα που μου αρέσει. Τα παιδιά παίρνουν το δικό τους δρόμο αντί να αντιγράφουν μόνο τους μπαμπάδες. Μοιάζει πολύ με τη μουσική που έπαιζαν όλοι, μοιάζει πολύ με τους πρώιμους Who και τους Doors και άλλα συγκροτήματα. Οι επιρροές είναι όλες εκεί πίσω, αλλά νομίζω ότι είναι καλή, μου αρέσει. Μου αρέσει ο τρόπος που ντύνονται, «είναι αστείο, ναι».

Το ψευδώνυμο του Paul McCartney ενέπνευσε το όνομα The Ramones

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν η Beatlemania μόλις είχε ξεκινήσει, το συγκρότημα κυνηγήθηκε από τους θαυμαστές τους. Όταν ο Paul McCartney και ο John Lennon έκαναν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ψεύτικα ονόματα για να αποφύγουν την ανεπιθύμητη προσοχή. Ένα από αυτά τα ονόματα ήταν το The Ramones, που διάλεξε να βαφτιστεί ένα από τα μεγαλύτερα punk συγκροτήματα οι Ramones!

Καθένα από τα μέλη των Ramones υιοθέτησε το επώνυμο Ramone ως αφιέρωμα στον Paul.

*Οι πληροφορίες είναι από το RockAndRollGarage.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!