H πρώτη περιοχή που απέκτησε ανοσία και ζει χωρίς μάσκες

(VIDEO) Έχουν σχεδόν όλοι εμβολιαστεί, μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν να είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
06/04/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Κέρκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενώ η γειτονική Ισπανία ετοιμάζεται για νέο κύμα πανδημίας, τo Γιβραλτάρ τείνει να γίνει η πρώτη περιοχή με ανοσία στον κορονοϊό.

Το αποτέλεσμα, αίρεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σχεδόν παντού σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε, ενώ μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν να είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 τη νύχτα.

Η υπουργός Υγείας του Γιβραλτάρ -που αποτελεί υπερπόντιο βρετανικό έδαφος- Σαμάνθα Σακραμέντο δηλώνει:

«Είναι περίεργο, νιώθω σαν να έχω ξεχάσει κάτι ή να κάνω κάτι λάθος. Το Γιβραλτάρ μπορεί να επανέλθει σύντομα σε ρυθμούς κανονικότητας μετά από πολλούς μήνες πανδημίας, κυρίως χάρη στη γρήγορη και καλά οργανωμένη διαδικασία εμβολιασμών. Σχεδόν όλοι οι 34.000 κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί, όπως και οι περίπου 1000 εργαζόμενοι που μετακινούνται μεταξύ Γιβραλτάρ και άλλων χωρών».

Το Γιβραλτάρ διαθέτει το ταχύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού λόγω του μικρό μεγέθους του, μόλις 6,5 τ.χλμ. Επίσης, δεν υπήρξε συμφόρηση στην παράδοση των εμβολίων, τα οποία έφτασαν στο Γιβραλτάρ από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς καθυστέρηση.

Παρά ταύτα οι πολίτες συνεχίζουν να προσέχουν. Τα μέτρα χαλάρωσης επανεξετάζονται κάθε εβδομάδα, ενώ σε καταστήματα και κλειστούς χώρους συνιστάται ακόμη η χρήση μάσκας.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!