Ένα εκατομμύριο δολάρια για την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν

Έπαιξε με αυτή μαζί με τους άλλους Nirvana στο MTV Unplugged, πέντε μήνες πριν τη φυγή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα αντικείμενα του Κερτ Κομπέιν… ξεπουλούν! Η περίφημη ζακέτα του έφτασε να αγοραστεί για 334 χιλιάδες δολάρια.

Αυτή τη φορά δημοπρατείται η κιθάρα του απ’ το MTV Unplugged τον Νοέμβριο του 1993.

Ο Κερτ Κομπέιν βρέθηκε νεκρός λίγο αργότερα στην κατοικία του στο Σιάτλ, τον Απρίλιο του 1994, σε ηλικία 27 ετών, έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας.

Το άλμπουμ «MTV Unplugged in New York», με τις ακουστικές ερμηνείες γνωστών κομματιών του συγκροτήματος, αλλά και διασκευή του τραγουδιού του Ντέιβιντ Μπόουϊ «The Man Who Sold the World», κυκλοφόρησε μετά τη φυγή του Κομπέιν και σκαρφάλωσε στην κορυφή των επιτυχιών του Billboard ενώ κέρδισε και βραβείο Grammy.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου Δημοπρασιών Julien's, Ντάρεν Τζούλιεν, δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη κιθάρα έχει κερδίσει τη θέση της στην ιστορία ως το όργανο στο οποίο ερμήνευσε ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς και ινδάλματα της ροκ σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξέχαστες ζωντανές εμφανίσεις όλων των εποχών. Το ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό που αναμένεται να πωληθεί η κιθάρα, είναι απλώς μια αρχική εκτίμηση για την εκκίνηση της δημοπρασίας».

Η κιθάρα συνοδεύεται από θήκη, της οποίας ο χώρος αποθήκευσης περιέχει και μια μικρή τσάντα από όπου όπως λέγεται ο αυτοκαταστροφικός μουσικός έκρυβε ηρωΐνη.

Η ακουστική κιθάρα του Κομπέιν θα εκτεθεί στο κοινό στο Hard Rock Cafe στο Πικαντίλι Σίρκους του Λονδίνου από τις 15 Μαΐου και στη γκαλερί Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς από 15-19 Ιουνίου.

Άλλα αντικείμενα του Κομπέιν, που θα διατεθούν προς πώληση στη δημοπρασία του ίδιου Οίκου στις 19-20 Ιουνίου στο Μπέβερλι Χιλς, είναι η κιθάρα Fender Stratocaster που χρησιμοποίησε στην περιοδεία In Utero των Nirvana το 1994 (εκτιμώμενη τιμή στα 60.000 - 80.000 δολάρια), ένα ασημί πουκάμισο που φορούσε στο μουσικό βίντεο Heart-shaped Box του 1993 (10.000- 20.000 δολάρια) και η δακτυλογραφημένη λίστα με τη σειρά των τραγουδιών που χρησιμοποίησε στην ζωντανή ηχογράφηση του MTV (4.000 - 6.000 δολάρια).

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!