Elton John Vs Vladimir Putin για τα δικαιώματα των gay!

Ο Elton John προτίθεται να συναντηθεί με το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν τα δικαιώματα των gay στη χώρα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/09/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αναφορές ομοφοβικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, καθώς ο Πούτιν ψήφισε ένα νόμο τον Ιούνιο του 2013, ο οποίος καθιστά νόμιμο το να ασκηθεί δίωξη ατόμων που προωθούν «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά μεταξύ των ανηλίκων».

Μιλώντας στο BBC News και σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο nme.com, ο Elton John είπε ότι η στάση του Πούτιν προς τους gay εκφράζει «απομόνωση και προκατάληψη» και χαρακτηρίζει «γελοία» κάποια σχόλια που έγιναν από τον Πρόεδρο το 2014.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κάντε μου τη χάρη, είστε πρόεδρος της Ρωσίας, και λέτε ηλίθια πράγματα όπως αυτό; Θα ήθελα να τον συναντήσω (τον Πούτιν). Είναι ίσως άπιαστο όνειρο... Μπορεί να γελάσει πίσω από την πλάτη μου, όταν κλείσει την πόρτα, και να με αποκαλέσει απόλυτα ηλίθιο, αλλά τουλάχιστον θα μπορώ να έχω στη συνείδησή μου ότι προσπάθησα».

Ο Elton John βρίσκεται προς το παρόν στη γειτονική Ουκρανία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Petro Poroshenko και τον προέτρεψε να δείξει μεγαλύτερη υποστήριξη στην κοινότητα LGBT (σεξουαλικών μειονοτήτων). Συναντήθηκε, επίσης, με στελέχη επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να μην αρνηθούν σε μέλη της κοινότητας LBGT ευκαιρίες απασχόλησης.

Παράλληλα, μόλις τον περασμένο μήνα επέκρινε το Δήμαρχο της Βενετίας, ο οποίος απέσυρε από τα σχολεία βιβλία που απεικονίζουν οικογένειες του ίδιου φύλου. Ο Δήμαρχος της πόλης, Luigi Brugnaro, εξελέγη τον Ιούνιο και επέβαλε την απαγόρευση από τα σχολεία 49 παιδικών βιβλίων, που έκαναν αναφορά στο γάμο ομοφυλοφίλων.

Ωστόσο, η ειλικρινής φύση του Elton John κατά καιρούς τον έχει οδηγήσει σε προβλήματα. Τον Ιούνιο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, μετά τη σύγκριση ενός επόπτη με τον Χίτλερ, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Gloucester. 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!