Εκλογές ΗΠΑ: Θρίλερ με το χειρότερο δυνατό σενάριο στον ορίζοντα

Ο Τραμπ άντεξε, πιθανόν το αποτέλεσμα να πάρει μέρες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Σε μια απολύτως αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσονται οι εκλογές στις ΗΠΑ και είναι πιθανό το αποτέλεσμα να μην γίνει γνωστό για μέρες.

Ο Τραμπ, αντίθετα, και πάλι, με τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι άντεξε και μάλιστα κερδίζει κάποιες σημαντικές πολιτείες κλειδιά, όπως η Φλόριντα. το Τέξας και η Άιοβα.

Το αποτέλεσμα θα κρίνουν πάντως οι πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν, της Πενσιλβανία, της Αριζόνα και της Τζόρτζια.

Όλοι φοβούνται τώρα το χειρότερο δυνατό σενάριο κατά το οποίο ο Τραμπ ανακοινώνει τη νίκη του πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση (όπως έκανε ήδη), ενώ τελικός νικητής ανακηρύσσεται ο Μπάιντεν. Σ' αυτή την περίπτωση έχουν εκφραστεί φόβοι για ταραχές.

Οι πρώτες δηλώσεις των δύο αντιπάλων:

Ντoναλντ Τραμπ:

«Ειλικρινά, πράγματι νικήσαμε», δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, τα εκλογικά αποτελέσματα από μερικές αμφίρροπες πολιτείες, περιλαμβανομένων της Πενσιλβάνια, του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια, εξακολουθούν να μην είναι σαφή και προβολές από μεγάλα δίκτυα και την Edison Research δείχνουν πως ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται των 270 εκλεκτορικών ψήφων που χρειάζεται για να επανεκλεγεί.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ακόμη, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως «μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων» προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

«Μια πολύ θλιβερή ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα» των εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν Τραμπ, υποστήριξε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος στη δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ακόμη πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τζο Μπάιντεν:

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ) ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές» και ότι «αισθανόμαστε καλά για το πού βρισκόμαστε» αλλά αναγνώρισε πως «δεν περιμέναμε ότι θα χρειαζόταν τόσο πολύς χρόνος», καθώς το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό «το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. το απόγευμα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας), αν όχι αργότερα».

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αναμένει «να νικήσουμε στην Πενσιλβάνια», παρότι ο Τραμπ με βάση τα ως τώρα δεδομένα προηγείται με διαφορά.

«Συνεχίστε να το πιστεύετε, παιδιά, θα νικήσουμε», ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβαση του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, εκφράζοντας «αισιοδοξία». Την ίδια φράση, «συνεχίστε να πιστεύετε», επανέλαβε αμέσως μετά μέσω Twitter.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!