Έφυγε ο ξεχωριστός Giorgio Faletti!

(VIDEO) Δεκαθλητής του θεάματος και του πολιτισμού, συγγραφέας, τραγουδιστής, ζωγράφος και ηθοποιός, έσβησε στα 63 του χρόνια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
σε νοσοκομείο του Τορίνο. Εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Ο Τζόρτζιο Φαλέτι γεννήθηκε στο Άστι το 1950. Σπούδασε Δίκαιο και πήρε πτυχίο Νομικής αλλά έγινε ευρύτατα γνωστός στα χρόνια του ΄80 σαν «καμπαρετίστας» στο θρυλικό Derby του Milano στο πλευρό των συνοδοιπόρων του

Diego Abatantuono, Teo Teocoli, Massimo Boldi, Paolo Rossi, Francesco Salvi κ.ά. Το ενδιαφέρον της τηλεόρασης για ανάλογα προγράμματα, όπως το ιστορικό Drive In όπου συμμετείχε, απογείωσε ακόμη περισσότερο τις μετοχές του.

Σαν ερμηνευτής έλαμψε στο φεστιβάλ του SanRemo το 1994 αποδίδοντας το περίφημο Signor Tenente, εμπνευσμένο απ’ το μαφιόζικο χτύπημα όπου έχασε τη ζωή του ο δικαστής Giovanni Falcone. Ανάμεσα στις συνεργασίες του σαν δημιουργός ξεχωριστή θέση έχουν τα τραγούδια που υπέγραψε για την ανεπανάληπτη Mina.

Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε μόλις το 2002 εκδίδοντας το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του με τίτλο Io uccido (Εγώ σκοτώνω), το οποίο πούλησε στην Ιταλία τέσσερα τρία εκατομμύρια αντίτυπα (ένα από τα bestsellerόλων των εποχών στη γειτονική χώρα).

Και τα επόμενα αστυνομικά μυθιστορήματά του έκαναν πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων ενώ μεταφράσθηκαν και σε πολλές ακόμη γλώσσες (Να πιστεύεις μόνο τα μάτια σου -εκδ. Modern Times, Η επιστροφή - εκδ. Μεταίχμιο, Σημειώσεις ενός πλασιέ γυναικών εκδ. Ωκεανίδα).

Κρίμα… Είχε ακόμη να δώσει πολλά! 

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!