Δίσκοι βινυλίου τώρα και στα… super market!

Την αρχή θα κάνει η “Tesco” στη Βρετανία στις 4 Σεπτεμβρίου με τη νέα κυκλοφορία σε βινύλιο ενός κλασικού συγκροτήματος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η “Tesco”, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarket στον κόσμο, θα ξεκινήσει πρώτη να πουλάει και δίσκους βινυλίου! Ο… γίγαντας του λιανεμπορίου σε συνεργασία με τους… γίγαντες της hard rock, Iron Maiden ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο άλμπουμ των Iron Maiden σε τριπλό βινύλιο με τίτλο “The Book Of Souls”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, θα είναι διαθέσιμο με 55 καταστήματα Tesco Extra σε ολόκληρη τη Μ. Βρετανία.

Τονίζουμε ότι η “Tesco” ήδη πουλάει στα καταστήματά της, καθώς και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, CD μουσικής και η διάθεση των δίσκων βινυλίου αποτελεί μία ενέργεια διεύρυνσης της ήδη υπάρχουσας γκάμας.

Ο Michael Mulligan, αγοραστής της Tesco για την συγκεκριμένη κατηγορία, δήλωσε στο περιοδικό Music Business Worldwide: «Τον περασμένο χρόνο ξεκινήσαμε να πουλάμε πικάπ στα μεγαλύτερα καταστήματά μας και οι πωλήσεις πήγαν τόσο καλά, που ως επόμενο βήμα σκεφτήκαμε να προμηθεύουμε τους πελάτες μας και δίσκους βινυλίου, για να ακούνε στα πικάπ τους. Αν αυτή η ενέργεια της 4ης Σεπτεμβρίου πάει καλά, τότε θα προχωρήσουμε στην διάθεση περισσότερων δίσκων βινυλίου μέχρι το τέλος του έτους». 

Η προωθητική ενέργεια προβλέπει ότι τα άλμπουμ που θα διατεθούν θα είναι υπογεγραμμένα από τους «Iron Maiden».

Τα μικρά δισκοπωλεία αντιδρούν στη διάθεση δίσκων και CD από άλλα κανάλια διανομής:


Υπενθυμίζουμε ότι και η Amazon.com έχει πρόσφατα προχωρήσει σε συνεργασίες με καλλιτέχνες για αποκλειστική διάθεση δίσκων από το δίκτυό της και η τάση αυτή αυξάνεται, αλλά συναντά την (εύλογη) αντίδραση των μικρών δισκοπωλείων που βλέπουν τις πωλήσεις τους διαρκώς να μειώνονται. 

Σε μία προσπάθεια τόνωσης των πωλήσεων τους, έχει καθιερωθεί η «Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων».

Πηγή: The vinyl factory

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!