Απίστευτο ποσό για κιθάρα του Eric Clapton σε δημοπρασία

(PHOTO) Την κράτησε το 1970 στην πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η εταιρεία Julien’s Auctions ανακοίνωσε πως συλλεκτική κιθάρα του Eric Clapton πωλήθηκε για 625.000 στη Νέα Υόρκη

Αυτή ήταν και η υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα αντικείμενα που ανήκαν σε θρύλους του rock και βγήκαν σε πλειστηριασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης και μέσω του Ίντερνετ την Παρασκευή.

Πρόκειται για ακουστική κιθάρα, Martin D-45, που χρησιμοποιήθηκε από τον Clapton το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos.

Αρχικά είχε αποτιμηθεί από την Julien’s Auctions ανάμεσα στις 300.000 έως 500.000 δολάρια.

Περί τα 1.000 αντικείμενα που έχουν περάσει από τα χέρια των Beatles, Guns ‘N’ Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones πωλήθηκαν κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού αποφέροντας συνολικά πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στις άλλες κιθάρες που πωλήθηκαν, μία Gibson Explorer του 1976, που χρησιμοποιήθηκε από τους U2 (437.500 δολάρια) και μία Fender Stratocaster με την οποία έπαιξε ο David Gilmour των Pink Floyd (200.000 δολάρια).

Το ρεκόρ στις κιθάρες το κατέχει αυτή του τραγουδιστή των Nirvana Kurt Cobain, με την οποία εμφανίστηκε στην περίφημη συναυλία MTV Unplugged το 1993. Πωλήθηκε προς 6 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε πλειστηριασμό της Julien’s Auction.
Kithara Clapton Reuters

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!