Αντιδράσεις για το video των Rammstein με τα ναζιστικά στρατόπεδα

(VIDEO) Η Γερμανική hard rock μπάντα για μια ακόμη φορά προκαλεί!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι Rammstein δεν είναι καινούργιοι στη μουσική πιάτσα. Από το 1995 που ιδρύθηκαν έχουν σημειώσει επιτυχίες στην κατηγορία τους αλλά και «προκλήσεις».

Οι στίχοι και το οπτικό υλικό των δίσκων τους θίγουν συχνά θέματα από τον σαδομαζοχισμό ως τη νεκροφιλία, από την πυρομανία ως την ομοφυλοφιλία, από την αιμομιξία ως τον κανιβαλισμό, την κακοποίηση, τη σεξουαλική βία...

Πριν 10 χρόνια, οι γερμανικές αρχές είχαν απαγορεύσει την επίδειξη στις προθήκες των καταστημάτων του εμπορικά επιτυχημένου άλμπουμ των Rammstein "Liebe ist Fuer Alle Da" ("Η αγάπη είναι για όλους"), εξαιτίας του ότι περιλάμβανε οπτικό υλικό για τον σαδομαζοχισμό.

Τώρα στο νέο video των Rammstein, που είναι διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο της προώθησης του άλμπουμ τους, τα μέλη της γερμανικής μπάντας εικονίζονται με τις ριγέ στολές των κρατουμένων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης του Γ' Ράιχ και με θηλιές περασμένες στους λαιμούς τους.

Η Σαρλότε Νόμπλοχ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και πρώην πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου της Γερμανίας, δήλωσε στην εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Bild: «Με αυτό το βίντεο, το συγκρότημα υπερέβη στα εσκαμμένα… Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος και η μετατροπή του σε κοινοτοπία, όπως σε αυτά τα πλάνα, δείχνουν ανευθυνότητα».

Ο Φίλιξ Κλάιν, κυβερνητικός επίτροπος αρμόδιος για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, επισήμανε πως το βίντεο έχει μοναδικό σκοπό την προώθηση των πωλήσεων του άλμπουμ της μπάντας και πρόσθεσε «νομίζω είναι μια πολύ κακόγουστη εκμετάλλευση της καλλιτεχνικής ελευθερίας».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!