Αυτοκτόνησε ο πρωταγωνιστής της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»

Σε ηλικία 48 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Νεκρός σε αυτοκίνητο σε πάρκινγκ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο ηθοποιός Lee Sun-kyun που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Παρκ Ντονγκ-ικ  στην ταινία «Παράσιτα» η οποία το 2020 είχε πάρει Όσκαρ Καλύτερης Ταίνιας.

Ο 48χρονος ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο εσωτερικό αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, διευκρίνισε το Γιονάπ, επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο Λι Σον-κιουν αντιμετώπιζε έρευνα της αστυνομίας, καθώς τον βάραιναν υποψίες πως έκανε χρήση κάνναβης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.

Το σκάνδαλο κατέστρεψε την εικόνα του, αυτήν του επιτυχημένου ηθοποιού, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με αρκετά νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.



Είχε εκφραστεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στις κάμερες στα τέλη Οκτωβρίου, αφού ανακρίθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν», είπε πει.

«Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή (...) Για ακόμη μια φορά, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είχε προσθέσει.

Η νοτιοκορεατική νομοθεσία για την κατανάλωση ναρκωτικών είναι δρακόντεια.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.

Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.

Ο Λι Σον-κιουν με τα Παράσιτα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παίζοντας τον ρόλο του πατέρα μίας πλούσιας οικογένειας, τον οποίο εξαπατά φτωχή οικογένεια για να εξασφαλίσει δουλειές.



Η ταινία «Παράσιτα» ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερη Ταινία, η πρώτη υποψηφιότητα για κορεατική ταινία σε αυτή την κατηγορία, Καλύτερος Σκηνοθέτης, Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο, Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής και Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία.

Απέσπασε τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, καθιστώντας την την πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, και ο Πονγκ Τσουν-χο έλαβε το όσκαρ σκηνοθεσίας.

Στην τελευταία του ταινία, με τίτλο Sleep, ο Lee Sun-kyun  παίζει τον ρόλο υπνοβάτη συζύγου που τρομοκρατεί τη σύζυγό του. Παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ Καννών.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!