Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για το 2024

Για ποια απ' αυτές θα κλείσεις εισιτήρια;
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
02/02/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Time Out έκανε έρευνα, με 20.000 ερωτηθέντες να παίρνουν μέρος από όλο τον κόσμο, μαζί και το δίκτυο των παγκόσμιων συγγραφέων και συντακτών του, συγκεντρώνοντας τις 10 καλύτερες πόλεις για τούτη τη χρονιά.

Προκειμένου να φτιάξει τη λίστα, το Time Out εκτιμά κριτήρια, όπως οι γαστρονομικές σκηνές των πόλεων, η αρχιτεκτονική και τα πολιτιστικά δρώμενα, μιας και ο στόχος είναι να προσφέρει έμπνευση για ταξίδια. Όσον αφορά τη Νέα Υόρκη, έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα μουσεία της, αλλά και η θεατρική της σκηνή η οποία βρίσκεται στο πικ της.

Η Αθήνα, δεν βρίσκεται στη λίστα, ενώ στη 2η θέση, συναντάμε το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, μια πόλη που κάθε ένας από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν ως "όμορφη", αλλά κατά βάση βοήθησαν παράγοντας όπως ο φανταστικός συνδυασμός θάλασσας, αστικού τοπίου και εντυπωσιακού ορεινού περιβάλλοντος

Την πεντάδα του Time Out συμπληρώνουν πόλεις όπως το Βερολίνο εξαιτίας της νυχτερινής του ζωής, το Λονδίνο για τις παμπ του και τα δωρεάν μουσεία, καθώς και η Μαδρίτη για το πολύ καλό φαγητό και ποτό.

Οι 10 καλύτερες πόλεις του Time Out

1. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α
2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
3. Βερολίνο, Γερμανία
4. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
7. Λίβερπουλ, Ηνωμένο Βασίλειο
8. Τόκιο, Ιαπωνία
9. Ρώμη, Ιταλία
10. Πόρτο, Πορτογαλία

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!