8+1 διάσημοι καλλιτέχνες που φέτος κλείνουν τα 75

Όταν το δημιουργικό πνεύμα σταματάει το ρολόι του χρόνου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Pablo Picasso είχε πει: «κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης, το πρόβλημα είναι να παραμείνεις καλλιτέχνης καθώς μεγαλώνεις…». Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που καταφέρνουν να κρατήσουν ζωντανό το παιδί μέσα τους ακόμη και όταν διανύουν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους. Η ασίγαστη επιθυμία τους για δημιουργία καθώς και το πάθος τους για την τέχνη διατηρούν το πνεύμα τους ζωηρό και την ψυχή τους εφηβική.

Ανάμεσα σε αυτούς τους καλλιτέχνες που θαυμάζουμε, επιλέξαμε κάποιους που φέτος θα κλείσουν τα 75 τους χρόνια αλλά παραμένουν ενεργοί και πρόθυμοι, με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαν όταν ξεκίνησαν την πορεία τους.

Πρόκειται για τους ακόλουθους:

Meryl Streep

Γεννημένη στις 22 Ιουνίου 1949, ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο το 1975 και ένα χρόνο αργότερα απέσπασε την πρώτη υποψηφιότητα για βραβείο Tony. Η αλματώδης πορεία της διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια και η ίδια κατέχει το ρεκόρ των 407 υποψηφιοτήτων και 204 βραβεύσεων ενώ η ίδια εξακολουθεί να παίζει ενθουσιώδης και ακμαιότατη τους ρόλους που ξέρει καλά να επιλέγει.

meryl-streep.webp

Bruce Springsteen

Γεννημένος στις 23 Σεπτεμβρίου 1949, κυκλοφόρησε το πρώτο του album το 1973 αλλά η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε δύο χρόνια αργότερα με το «Born to Run». Μισό αιώνα και 21 albums αργότερα, έχοντας αποσπάσει αναρίθμητες βραβεύσεις, συνεχίζει να μοιράζεται τη σκηνή με τους φανατικούς θαυμαστές του προκαλώντας πανικό!

bruce-springsteen.jpg

Richard Gere

Γεννημένος στις 31 Αυγούστου 1949, ξεκίνησε την καριέρα του με ένα μικρό ρόλο το 1977 και τρία χρόνια αργότερα έγινε παγκοσμίως γνωστός από την ταινία «American Gigolo», έναν ρόλο που τον καθιέρωσε ως sex symbol. Σήμερα, ακούραστος, ετοιμάζεται για τους ρόλους του σε δύο νέες ταινίες και σύντομα θα τον απολαύσουμε και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

richard-gere-wife.jpg

Sigourney Weaver

Γεννημένη στις 8 Οκτωβρίου 1949, ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας μικρούς θεατρικούς ρόλους, αλλά καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας από τους ρόλους της στη σειρά ταινιών «Alien». Συνεχίζοντας μία επικερδή και καθόλου ευκαταφρόνητη πορεία πλάι στους … εξωγήινους, έκανε την πιο πρόσφατη εμφάνισή της στην ταινία «Avatar: The Way of Water» του 2022 και οι φήμες λένε ότι ετοιμάζεται και για νέες περιπέτειες.

sigourney-weaver1-66fa1d31c7b24167a559cb747d0ee455.jpg

Jeff Bridges

Γεννημένος στις 4 Δεκεμβρίου 1949 σε οικογένεια ηθοποιών, ξεκίνησε να παίζει σε τηλεοπτικές σειρές από την παιδική του ηλικία. Συμπληρώνοντας σχεδόν επτά δεκαετίες στην υποκριτική έχει αποσπάσει το χρυσό αγαλματάκι των Όσκαρ και αναρίθμητες υποψηφιότητες για άλλα βραβεία. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην τηλεοπτική σειρά «The Old Man» το 2022 και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη δουλειά του.

jeff-bridges-0616221.webp

Jessica Lange

Γεννημένη στις 20 Απριλίου 1949, ξεκίνησε την καριέρα της το 1976 με την ταινία «King Kong», που της χάρισε «Χρυσή Σφαίρα». Από τότε, έχοντας ακολουθήσει μία πολύ επιτυχημένη πορεία απέσπασε συνολικά 50 βραβεία και προετοιμάζεται για το νέο της ρόλο στην ταινία «Places, Please».

αρχείο_λήψης.jpg

Don Johnson

Γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1949, ξεκίνησε την καριέρα του το 1969 σε θεατρικούς ρόλους, αλλά η παγκόσμια επιτυχία ήρθε με τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Miami Vice», η οποία του χάρισε «Χρυσή Σφαίρα» και βραβείο Emmy. Στην πορεία που ακολούθησε έπαιξε σε αναρίθμητες σειρές και ταινίες ενώ κυκλοφόρησε και τρία album ως τραγουδιστής. Σήμερα, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τους ρόλους του σε δύο νέες ταινίες.

don-johnson-7f35047e4df3452e8a0135dbbe46bc35.jpg

Victor Garber

Γεννημένος στις 16 Μαρτίου 1949, ξεκίνησε να παίζει σε ηλικία 9 ετών και στην ενήλικη καριέρα του καθιερώθηκε ως ηθοποιός του Broadway. Ως τραγουδιστής, συμμετείχε στο group «The Sugar Shoppe» που ήταν ενεργό την περίοδο 1967 – 1970 σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες. Συνεχίζει την καριέρα του στην υποκριτική με αξιόλογες συμμετοχές σε θεατρικά έργα, την τηλεόραση και το σινεμά.

VictorGarber.jpg

Pedro Almodovar

Γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου 1949, ο διάσημος Ισπανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 με ταινίες μικρού μήκους αλλά η επιτυχία του συνδέθηκε με την συνεργασία του με τους Ισπανούς ηθοποιούς Antonio Banderas και Penelope Cruz. Η 50χρονη επιτυχημένη πορεία του επισφραγίστηκε με αναρίθμητες βραβεύσεις καθώς και αξιοσημείωτα αφιερώματα από τα Φεστιβάλ Βενετίας και Καννών.

Pedro_Almodovar.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!