76 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Απίστευτη τραγωδία στην Αττική
76 οι νεκροί από τις πυρκαγιές ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
24/07/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Update 20:05  Δύο ακόμη νεκροί εντοπίστηκαν στο Μάτι ανεβάζοντας τον αριθμό τους στους 76

Update 17:30 Τους 74 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι καταγεγραμμένοι νεκροί ενώ οι τραυματίες πλησιάζουν τους 200 μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά. Πάνω από 100 παραμένουν αγνοούμενοι

Update 16:10 Η βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους τέθηκε σε λειτουργία το μεσημέρι της Δευτέρας 

Ήδη στον συγκεκριμένο ιστότοπο,έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες αγνοουμένων, από τις πληγείσες περιοχές κάθε ηλικίας και φύλου και πολύ εύκολα όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί πατώντας πάνω στη φωτογραφία να συμπληρώσει όσα στοιχεία έχει σχετικά με τα πρόσωπα αυτά.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση της βάσης είναι https://missingpeople.audax.gr

Update 14:40 Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αγνοούμενων μπορεί να ξεπερνάει τους 100 και επικρατεί χάος με την αναζήτησή τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά οι αγνοούμενοι να δηλώνονται στον αριθμό 199
Update 13:10 Οι νεκροί φαίνεται πως ξεπερνούν τους 60 πια, αφού βρέθηκαν τέσσερις μέσα σε αυτοκίνητο, τέσσερις σε σπίτι και άλλοι δύο σε λόφο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Οι νεκροί από την πυρκαγιά έχουν ξεπεράσει τους 60, δήλωσε και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, σημειώνοντας πως συνεχίζονται οι έρευνες στις πληγείσες περιοχές. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς για τον αριθμό των αγνοουμένων, τόνισε πως δεν μπορεί να προβεί σε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς είναι δύσκολη και η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Πενήντα νεκρούς είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος


Νωρίτερα: Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά.

Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.

Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 150, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τρεις της Αττικής (Κινέτα, Ανατολική Αττική, Κάλαμος), καθώς επίσης και οι μεγάλες πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί χθες στην υπόλοιπη Ελλάδα, και ειδικότερα στην Κορινθία (Δεμενό, Ίσθμια Λουτρακίου, Θροφαρί) και στα Χανιά. Δύο νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στον νομό Φωκίδας, σε δύσβατες δασικές περιοχές, στη Λάριμνα και στο Χλωμό, όπου δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της μέρας άρχισαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα στην Κινέττα, 3 ελικόπτερα και δύο Καναντέρ στην Ανατολική Αττική, ένα ελικόπτερο στα Χανιά, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο στο Ζεμενό Κορινθίας, κι ένα ελικόπτερο στη Λάριμνα.

Στην Κινέττα και στην Ανατολική Αττική υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή εθελοντών, υδροφόρων των δήμων, μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού.




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!