Νίκος Πορτοκάλογλου & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά»

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Μια νέα διασκευή σε μουσική & στίχους Νίκου Πορτοκάλογλου.
Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου άφησαν το στίγμα τους σ’ εκείνη τη δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Τερμίτες και τους Φατμέ που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από τη δεκαετία του ‘90 - που συνεχίζουν πια μόνοι τους - μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών. Ποτέ όμως μεταξύ τους. Μέχρι σήμερα.

Αυτό το χειμώνα οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και οι παράλληλοι δρόμοι τους συναντώνται στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Μαζί τους η Μιρέλα Πάχου.
image006
Στο στούντιο ξεκίνησαν ήδη τη συνεργασία τους διασκευάζοντας και τραγουδώντας μαζί ένα παλιό εμβληματικό τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου που δίνει το κεντρικό μήνυμα και τον τίτλο της παράστασης. Ένα ερώτημα που εξακολουθεί να μένει ανοιχτό για όλους - παλιούς και νεότερους - στην ταραγμένη εποχή μας: «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά;»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates