«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…»

Τα λόγια αυτά τα ζούμε πολλές δεκαετίες. Όλοι οι νοήμονες γνωρίζουν ποια λόγια αλλά και ποια έργα μας φέρανε στη σημερινή κατάντια.
29/06/2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλοι γνωρίζουμε τι έχει γίνει, ποιοι φταίνε, ποιες πολιτικές και ποιες πρακτικές μας έφεραν στο χείλος το γκρεμού.

Συνηθίσαμε να επιρρίπτουμε τις ευθύνες μόνο στους πολιτικούς παραβλέποντας τις δικές μας ευθύνες.

Παραβλέπουμε ότι εμείς ήμασταν που φορτώναμε τις θέσεις του Δημοσίου με χιλιάδες αχρείαστους υπαλλήλους. Εμείς ήμασταν που μία ζωή κοροϊδεύαμε τους «κουτόφραγκους» για να πάρουμε ψεύτικες επιδοτήσεις. Εμείς ήμασταν που γεμίσαμε τις ΔΕΚΟ με χιλιάδες ανεπάγγελτους συνδικαλιστές.

Εμείς ήμασταν που ζητωκραυγάζαμε για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας με αποτέλεσμα να γίνει το μεγάλο «φαγοπότι», ενώ δεν είχαμε να βάλουμε «βρακί» στον πισινό μας.

Εμείς ήμασταν αυτοί που θεριέψαμε το θεριό του «Life Style», της εύκολης ζωής των πιστωτικών καρτών και τον εορτοδανείων.

Κάποτε όμως μοιραία ήρθε και ο λογαριασμός και με μία «μπαταχτσίδικη» συμπεριφορά λέμε δεν τον πληρώνουμε.

Στην πολιτική όμως το να λες συνέχεια τι έγινε πριν και όχι το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα δεν οδηγεί πουθενά. Γυρίζεις συνέχεια γύρω γύρω από τον θυμό και την αγανάκτησή σου με αποτέλεσμα να χάνεις το αύριο που είναι το σημαντικότερο όλων. Είναι πολύ εύκολο να λες τι δεν πρέπει να γίνει. Είναι όμως χρησιμότερο να υποστηρίζεις συγκεκριμένα και αξιολογημένα και οικονομικώς τεκμηριωμένα το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Πέρα από κάθε κομματική επιλογή.

Πέρα από κάθε προσωπικό συμφέρον.

Πέρα από κάθε διάθεση επαναστατικού μεγαλοϊδεατισμού, προέχει το συμφέρον της χώρας.

Ξέχωρα από οποιεσδήποτε επικαιροποιημένες «καυτές» πολιτικές και οικονομικές συνθήκες υπάρχουν θέματα εθνικά και γεωπολιτικά που υποβαθμίζονται μέσα στη δύνη των τρεχόντων και όπως λέει και ο λαός περνάνε στο «ντούκου». Ωστόσο το «ντούκου» αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως οι τζιχαντιστές προελαύνουν καθημερινά από τα αφύλακτα σύνορά μας και η Τουρκία περιμένει μια ενδεχόμενη έξοδό μας από το Ευρώ για να υλοποιήσει τα δικά της σχέδια.

Αυτά τα θέματα μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο εάν η χώρα βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί έξω από αυτήν θα βρεθούμε σύντομα σε πολύ δύσκολη θέση. 

Ανεξάρτητα από τους ιδεολογικούς και κομματικούς βραχίονες που ανήκει ο καθένας μας, ας προσπαθήσουμε να βρούμε πρώτα αυτά που μας ενώνουν και μετά θα έχουμε χρόνο να βάλουμε στο τραπέζι αυτά που μας χωρίζουν.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates