Ποιος είναι ο Κακοφωνίξ του live;

(VIDEO) Ο Κακοφωνίξ αποτελεί ένα σπάνιο - δυστυχώς, όχι προς εξαφάνιση - είδος ακροατή.
Είναι αυτός που σίγουρα έχεις συναντήσει ή θα συναντήσεις σε κάποιο live (...ή ίσως είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς). Είναι αυτός ο ένας ανάμεσα στο κοινό που μεταφράζει το «Να το πούμε μαζί;» του καλλιτέχνη σε «Πες το μας εσύ, που το λες καλύτερα!». Είναι αυτός που κάθεται πίσω σου και σιγοκαβουρδίζει με τις συχνότητές του τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Είναι αυτός ο ψυχρός εκτελεστής αγαπημένων δημιουργιών.

Δεν είναι απλώς ένας παράτονος. Είναι ένας θρασύς, παράτονος προπέτης σε προχωρημένη συναισθηματική φόρτιση. Δεν θα τραγουδήσει απλώς. Δεν θα τραγουδήσει απλώς δυνατά. Θα κάνει αυτό που χρειάζεται για να ξεχωρίσει. Θα τραγουδήσει πριν τον καλλιτέχνη. Παραδείγματος χάριν, πάρε το στίχο από το άσμα του Διονυσίου «Αποκοιμήθηκα». Λέει «Μα δεν... (παύση)... θυμήθηκα». Ε, λοιπόν, ο Κακοφωνίξ θα γκαρίξει το «θυμήθηκα» στην «(παύση)». Ο καλλιτέχνης θα προσποιηθεί πως δεν τον άκουσε, θα ξαναπιάσει τον τόνο και θα το πει όπως πρέπει. Αυτός ο άνθρωπος είναι μία αστείρευτη, κινητή πηγή ενέργειας. Μπορεί να τραγουδάει όλο το βράδυ «πάνω» από τον καλλιτέχνη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν θα φυλάξει δυνάμεις για το τελευταίο κομμάτι, το φινάλε του. Αυτό το άκρως συναισθηματικό, όλο παύσεις και κορώνες κομμάτι – ό,τι πρέπει γι’ αυτόν. Κι εκεί θα δώσει τα ρέστα του.

Εάν τον εντοπίσεις, πριν διαμαρτυρηθείς, υπολόγισε τους σημαντικούς παράγοντες. Μπορεί συχνά ο Κακοφωνίξ να είναι απλώς ένας παθιασμένος μπάσος, που κατά βάθος ονειρεύεται να ανακαλυφθεί ως ταλέντο. Μπορεί, όμως, να είναι ένας παθιασμένος, μπάσος, πιωμένος νταγλαράς μετά συνοδείας ξανθιάς οπτασίας. Όσο ευγενικά κι αν διαμαρτυρηθείς, θα διακόψεις το ρεσιτάλ του, θα θιχτεί (διπλά) και δεν είναι απίθανο να σηκωθεί επάνω να το ξεκαθαρίσει (πραγματική ιστορία). Σε αυτήν την περίπτωση να εύχεσαι το service να είναι αρκετά γρήγορο, ώστε να τον συνοδεύσει παραμάσχαλα εκτός - μετά της οπτασίας - εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση χρήζει λεπτού χειρισμού.

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί δείγμα Κακοφωνίξ

και δείγμα εκκολαπτόμενου Κακοφωνίξ εν δράσει.

+1 bonus

Εσύ, παθών, θα καταλάβεις.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates