Οι 10 πιο ακριβές και οι 10 πιο φτηνές πόλεις του κόσμου

Δείτε ποιες είναι
Σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit’s 2019 Worldwide Cost of Living Survey τρεις πόλεις μοιράζονται την πρώτη θέση ανάμεσα στιας πιο ακριβές του κόσμου. 

Η ετήσια έρευνα, η οποία λαμβάνει υπ'όψιν πάνω από 150 τιμές σε προιόντα και υπηρεσίες σε 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο, δείχνει και φέτος το Top 10.

Παρίσι, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ, είναι οι πιο ακριβές. Η πρώτη, μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα από το 2003, ενώ η Σιγκαπούρη ανέβηκε τρεις θέσεις από το περασμένο έτος, φέρνοντάς της για πρώτη φορά στην κορυφή.

Η Οσάκα της Ιαπωνίας ανέβηκε έξι θέσεις και τώρα κατέχει την πέμπτη θέση μαζί με τη Γενεύη της Ελβετίας.

Η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες είναι οι μοναδικές πόλεις των ΗΠΑ στις 10 κορυφαίες πόλεις, με το Big Apple να περνά έξι θέσεις από πέρυσι και να φτάνει στην έβδομη θέση, που μοιράζεται με την Κοπεγχάγη της Δανίας.Το Λος Άτζελες συμπληρώνει τη δεκάδα μαζί με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Ψηλά στην Ευρώπη, οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη, που έρχονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση(με την Οσάκα) αντίστοιχα, είχαν το υψηλότερο κόστος όταν αφορά δαπάνες νοικοκυριού, προσωπικής φροντίδας, αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Η υψηλή θέση της Κοπεγχάγης, που τη μοιράζεται με τη Σεούλ, θεωρήθηκε ότι οφείλεται σε σχετικά υψηλά έξοδα μεταφοράς, αναψυχής και προσωπικής φροντίδας.

Η Κωνσταντινούπολη έχει πέσει πολύ, χάνοντας 48 θέσεις (βρίσκεται στην 120η θέση) εν μέρει λόγω της μείωσης της αξίας της τουρκικής λίρας.


Οι 10 πιο ακριβές πόλεις:

1. Σιγκαπούρη

1. Παρίσι, Γαλλία

1. Χονγκ Κονγκ

4. Ζυρίχη, Ελβετία

5. Γενεύη, Ελβετία

5. Οσάκα, Ιαπωνία

7. Σεούλ, Νότια Κορέα

7. Κοπεγχάγη, Δανία

7. ) Νέα Υόρκη

10. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

10. Λος Άντζελες


Οι 10 πιο φθηνές πόλεις:

1. Κάρακας, Βενεζουέλα

2. Δαμασκός, Συρία

3. Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν

4. Αλμάτι, Καζακστάν

5. Μπανγκαλόρ, Ινδία

6. Καράτσι, Πακιστάν

7. Λάγος, Νιγηρία

8. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

9. Τσεννάι, Ινδία

10. Νέο Δελχί, Ινδία

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates