Καπουτσίνο μέχρι τις 11 το πρωί, μετά μόνο εσπρέσσο!

Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί
Εάν μείνουμε πιστοί στα κυρίαρχα στερεότυπα οι Ιταλοί, μεταξύ άλλων, είναι αυτοί που ξέρουν τι εστί καλός καφές και πώς πρέπει να τον πίνουμε. Το γεγονός πως ο εσπρέσο έχει κατακτήσει την Ευρώπη προφανώς ενισχύει το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Αυτό βέβαια που πολλοί αγνοούμε είναι πως οι Ιταλοί ακολουθούν πιστά μια σειρά από κανόνες σε ό,τι αφορά το αγαπημένο τους ρόφημα.

Ένας από αυτούς είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τους Ιταλούς, ο καπουτσίνο και οποιοσδήποτε άλλος καφές περιέχει έστω ελάχιστη ποσότητα γάλακτος δεν θα πρέπει να καταναλώνεται παρά μόνο τις πρωινές ώρες. Πολλοί Ιταλοί σταματούν να πίνουν πχ καπουτσίνο μετά τις 11 το πρωί ή το αργότερο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Αυτό καθώς εκτιμούν, και μάλλον δεν έχουν άδικο, πως η κατανάλωση γάλακτος-και μάλιστα ζεστού- μετά το φαγητό είναι ό,τι χειρότερο για το στομάχι αφού το γάλα είναι δύσπεπτο. Αντιθέτως βέβαια ένας απλός εσπρέσο μετά το φαγητό βοηθάει τη χώνεψη. Και όπως επισημαίνεται και στην ιστοσελίδα Italy Explained οι Ιταλοί εστιάζουν ιδιαίτερα στην καλή χώνεψη κάτι που θα παρατηρήσει κανείς πως επισημαίνεται σε πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Φυσικά εάν πάτε στην Ιταλία και ζητήσετε έναν καπουτσίνο το μεσημέρι δεν θα αρνηθούν να σας σερβίρουν αλλά το σίγουρο είναι θα σας κατατάξουν στους τουρίστες που δεν μπορούν να εκτιμήσουν τον καφέ.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates