Καλλιτέχνης βάζει στο πικάπ φυτά αντί για βινύλια

Και αναρωτιέται τι ήχο θα έβγαζαν
Αναρωτηθήκαμε τι μουσική θα βγει από τα ηχεία μας αν πάνω στο πικάπ δεν βάλουμε ένα βινύλιο αλλά ένα φυτό; Ο Κριστόφ Γκινέ (Christophe Guinet) είχε την απορία και πειραματίστηκε.

Ο Mr. Plant – δηλαδή, ο Monsieur Plant, αυτό είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο – συνεχίζει το εγχείρημά του να φυτέψει τα πάντα. Έχει ήδη φτιάξει μια μάσκα Batman από φλοιό δέντρου. Έχει ήδη φιλοτεχνήσει έναν κλασικό Mac υπολογιστή (από τους πρώτους της Macintosh) με ένα μπονσάι να αναφύεται από μέσα. Έχει σχεδιάσει αθλητικά NIKE και Reebok που κανείς δεν θα φορέσει, αλλά για τα οποία κάποιοι θα πληρώσουν 1.000 δολάρια (το ζευγάρι, εννοείται). Βεβαίως, έξω από τα όρια του φωτογραφικού φακού ή μακριά από ένα καλοφωτισμένο ράφι, η χρησιμότητα όλων αυτών είναι ανύπαρκτη. Αναντίρρητα όμως, έχουν κάτι μαγικό.
Screen Shot 2019 02 13 at 10.50.28

Στο τελευταίο πρότζεκτ του – ο Γάλλος καλλιτέχνης το βάφτισε «Spintable», πήρε vintage, πικάπ τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν. Τα πλατό γυρίζουν, αλλά αντί να βγαίνει ο ήχος του «Rhapsody In Blue» του Γκέρσουιν, σπινάρουν έναν κόσμο βοτάνων και φυτών.
Screen Shot 2019 02 13 at 10.50.19
Είναι 100% πραγματικά βότανα και φυτά. Ο Κριστόφ, βλέποντας τις ανθοσυνθέσεις του, λέει: «Ακούω “Rhapsody In Blue”», «Ακούω, επίσης, το audiobook “Ο Υπέροχος Γκάτσμπι”» (το ιδιαίτερα δημοφιλές μυθιστόρημα του Σκοτ Φιτζέραλντ), «Ακούω τους καταρράκτες του Νιαγάρα», «Και “Sunshine” από τους Atmosphere», «Elton John, οπωσδήποτε», «Ακούω Radiohead».Screen Shot 2019 02 13 at 10.50.08Screen Shot 2019 02 13 at 10.50.36

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates