Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Θανάσης Βασιλάς (1973)
Γεννήθηκε ο Θανάσης Βασιλάς (1973)
VASILAS
Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού & συνθέτης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Γιάννενα.
Έχοντας κάνει μαθήματα κλασικής κιθάρας με τους Έλενα Παπανδρέου και Βαγγέλη Μπουντούνη, σε ηλικία 14 ετών έρχεται στην Αθήνα και κάνει μαθήματα μπουζουκιού με τον Θέμη Παπαβασιλείου και μαθήματα Αρμονίας και αντίστιξης με τον Βασίλη Δέλλιο στο Απολλώνιο Ωδείο απ' το οποίο πήρε και τα αντίστοιχα πτυχία. Σε ηλικία 16 ετών ξεκινάει και δουλεύει παίζοντας μπουζούκι σε νυχτερινά μαγαζιά, συναυλίες και λίγο αργότερα σε ηχογραφήσεις δίσκων.

Έχει συνεργαστεί σαν σολίστας, αλλά και σαν συνθέτης με πολλούς Έλληνες τραγουδιστές και συνθέτες όπως Μαίρη Λίντα, Γλυκερία, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πάριος, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μπάσης, Φωτεινή Δάρρα, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Δημήτρης Παπαδημητρίου κ.α.

Το 2000 δημιούργησε με άλλους 3 δεξιοτέχνες του μπουζουκιού το κουαρτέτο μπουζουκιού Ραστ με το οποίο για πέντε χρόνια έκαναν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και 2 cd ορχηστρικής μουσικής για μπουζούκι. Από το 2005 είναι μόνιμος συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη. Τα τελευταία 7 χρόνια είναι μόνιμος συνεργάτης και υπεύθυνος της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Το 2014 παρουσίασε τη δισκογραφική δουλειά «Antitheseis», όπου παντρεύει με περίτεχνο τρόπο πολυαγαπημένες και διαχρονικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τη sonata του Beethoven «Moonlight» με τη «Νύχτα Μαγικιά» και μάλιστα με τη συμμετοχή του ίδιου του Μίκη στο «Μοιρολόι της βροχής».

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!