Όταν ο Michael Jackson πήρε… φωτιά επί σκηνής

Σε ένα στούντιο στο Λος Άντζελες γύριζε τηλεοπτικό σποτ για την Pepsi.
06/04/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 1983 η Pepsi γύρισε το πρώτο της διαφημιστικό με πρωταγωνιστή τον 25χρονο τότε Michael Jackson που μεσουρανούσε. Η συνεργασία τους ήταν πετυχημένη και το 1984 συμφώνησαν να γυρίσουν και δεύτερο σποτ.

Ο Michael Jackson θα τραγουδούσε και θα χόρευε στη σκηνή, μπροστά σε πραγματικό κοινό περίπου τριών χιλιάδων ατόμων. Το εντυπωσιακό σόου θα συμπληρωνόταν από πυροτεχνήματα. Το απόγευμα της 27ης Ιανουαρίου 1984 είχαν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία πέντε λήψεις του σποτ και όλοι ετοιμάζονταν για την έκτη. Για ακόμη μία φορά, ο Jackson πήρε θέση σε ανυψωμένο βάθρο και ξεκίνησε να χορεύει.

Ατυχώς, ο μηχανισμός των πυροτεχνημάτων τέθηκε σε εφαρμογή προτού εκείνος προλάβει να κατέβει τα σκαλιά, όπως ήταν προγραμματισμένο. Σπίθες από τα πυροτεχνήματα έπεσαν στα μαλλιά του, που έπιασαν φωτιά. Μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, συνέχισε κανονικά να χορεύει. Παράλληλα, τεχνικοί και μέλη της παραγωγής έσπευσαν να τον περικυκλώσουν, προσπαθώντας να σβήσουν τη φωτιά.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο Michael Jackson μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Cedars-Sinai». Οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού, καθώς και επιφανειακά τραύματα στο πρόσωπο.

Η εταιρεία τον αποζημίωσε με 1,5 εκατομμύριο δολάρια, τα οποία ο τραγουδιστής δώρισε σε ένα Κέντρο Εγκαυμάτων που μετονομάστηκε σε «Michael Jackson Burn Center».

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates