100 χρόνια ελληνικής μουσικής σε 7 λεπτά!

Ένα ξεχωριστό video όπου μια ταλαντούχα φωνητική ομάδα συμπυκνώνει 100 χρόνια ελληνικής μουσικής.
Απ’ όλα έχει ο μπαξές στο video που παρουσίασαν Νικόλας Ραπτάκης και η δημιουργική παρέα του που αποτελείται από τους Ελένη Ποζατζίδου, Νατάσα Μηνδρινού, Μιχάλη Ζέη και Bitman.

Μέσα σε 7 λεπτά μας ταξιδεύουν μέσω ένός a cappella medley και με τις τεχνικές ενός φωνητικού συγκροτήματος σε τραγούδια που σημείωσαν επιτυχία, καλύπτοντας όπως δηλώνουν 100 χρόνια ελληνικού τραγουδιού.

Το «ανακάτεμα» φυσικά δεν μπορεί να τα χωρέσει όλα ούτε να είναι απολύτως συνταιριαστό αφού απ’ τα παραδοσιακά και τον Τσιτσάνη για να φτάσεις στον Μαζωνάκη, τη Βανδή, κι από εκεί στη Μποφίλιου και τη Σάττι δεν είναι και τόσο εύκολο, όμως το ταλέντο των συντελεστών βγαίνει στο αποτέλεσμα.

Έτσι το video παρακολουθείται με ενδιαφέρον, απ’ την αρχή μέχρι και το φινάλε του. Ξεκινάει ασπρόμαυρο και καταλήγει έγχρωμο. 

Ο Νικόλας Ραπτάκης στο κείμενο που συνοδεύει το Evolution of Greek music, όπως χαρακτηρίζει το video, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων:

«Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο .
Όλο αυτό το στήσαμε πρώτα απ' όλα για fun και για να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ιστορική καταγραφή αλλά να φτιάξουμε ένα βίντεο με το οποίο να μπορεί κάποιος να χαμογελάσει, να θυμηθεί και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια από παρά πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής».

Video: Μιχάλης Γκούμας

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates