Νικήτας Βοστάνης: «Μεγάλη η ευθύνη των ανθρώπων του τραγουδιού»

Νέος δίσκος του σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη με Μητσιά, Θαλασσινό, Τσέρτο, Γράβας, Ραφαήλ και την Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
27/01/2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημιουργός χειροποίητων τραγουδιών ο μουσικοσυνθέτης Νικήτας Βοστάνης, πορεύεται στις ζόρικες δισκογραφικά μέρες μας με συνέπεια και εκλεκτικότητα επιμένοντας σε ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών.

Για μια ακόμη φορά συμπορεύεται με τον σπουδαίο βετεράνο στιχουργό Μιχάλη Μπουρμπούλη. Ο Βοστάνης, εξηγεί και εξηγείται…

Νέα δουλειά με ένα σπουδαίο στιχουργό. Τι περιλαμβάνει και ποιοι συμμετέχουν;
«Δεν νικιέται ο Ήλιος» είναι ο τίτλος της, σε μουσική δική μου και στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη. Περιλαμβάνει 9 τραγούδια και ένα ορχηστρικό. Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Γκράβας, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Δέσποινα Ραφαήλ και Μπάμπης Τσέρτος. Σε ένα τραγούδι συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο στοιχείο του στιχουργού Μιχάλη Μπουρμπούλη;
Μιχάλης Μπουρμπούλης!!! Αυθεντικός, ασυμβίβαστος, ανατρεπτικός. Με μια λέξη ροκ! Γενναιόδωρος - και το λέω γιατί εμένα μου εμπιστεύθηκε δύο φορές στίχους του χωρίς πολλά λόγια! Τον ευχαριστώ πολύ!

Σε μια εποχή δύσκολη για την δισκογραφία, επιμένεις σε ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών. Γιατί και πόσο επίπονη είναι αυτή η απόπειρα;
Όπως ξέρουμε όλοι, στην εποχή μας, δεν υπάρχει εμπορικό κίνητρο που - ενδεχομένως - θα με οδηγούσε στη δημιουργία μεμονωμένων τραγουδιών. Εκτός αυτού, προτιμώ έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών όπου να διέπει τα τραγούδια μια κοινή αισθητική στιχουργικά, ως προς τα μηνύματα, αλλά και μελωδικά.

Αυτές οι εργασίες έχουν την υποστήριξη που τους αρμόζει;
Η μόνη υποστήριξη που υπάρχει είναι αυτή των συντελεστών (μουσικοί, στιχουργοί και τραγουδιστές) και κάποιων φίλων σε κάποια Μέσα! Τίποτε άλλο... Αυτό που μας βοηθάει πολύ είναι το Διαδίκτυο!

Το τραγούδι και οι άνθρωποί του τι ρόλο πρέπει να παίζουν στις γκρίζες μέρες μας;
Κλειδί της ψυχής μας είναι το τραγούδι. Με τραγούδι γεννιόμαστε, με τραγούδι μεγαλώνουμε, με τραγούδι παντρευόμαστε, με τραγούδι επαναστατούμε και πολεμάμε. Και με τραγούδι πεθαίνουμε... Τι άλλο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας; Μεγάλη η ευθύνη των ανθρώπων του τραγουδιιού!

Είσαι ένας εργάτης των τραγουδιών, αισθάνεσαι δικαιωμένος από την μέχρι τώρα διαδρομή σου;
Δικαιωμένος αισθάνθηκα, όταν μια μέρα κάνοντας έναν απολογισμό της δουλειάς μου, που κυκλοφορεί στο youtube, με έκπληξη διαπίστωσα ότι περίπου 190.000 άνθρωποι άκουσαν τη μουσική μου! Για εμένα ήταν μεγάλη η χαρά, μιας και η υποστήριξη στο πρόσωπό μου έρχεται από πολύ λίγους ανθρώπους, τους οποίους ευχαριστώ πολύ!

Τα επόμενα σχέδια;
Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται ένας κύκλος λαϊκών τραγουδιών με τίτλο «Το παλιό δισκάκι» στο οποίο συμμετέχουν αξιόλογοι ερμηνευτές και παραπέμπει στα παλιά σαραταπεντάρια!

Ένα παράπονο;
Το «παράπονό» μου θα το βρεις στα περί υποστήριξης.

Μια ευχή;
Κάτι να αλλάξει στην αντιμετώπιση των νέων δημιουργών, γιατί μετά από τόσα πολλά και όμορφα παλιά τραγούδια, που έχουμε αγαπήσει τόσα χρόνια, θα πρέπει να ακουστούν και νέες δημιουργίες που, σίγουρα, έχουν κάτι να πουν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates