Μίλτος Λογιάδης: Παντρεύονται δυο διαφορετικοί κόσμοι

Οι συντελεστές της συναυλίας για τα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου στο Ηρώδειο μιλούν στο Ogdoo.gr.
Μαέστρος ξεχωριστός από εκείνους (τους λίγους) που έχουν επιτύχει (δικαίως) την αναγνωρισιμότητα ακόμα και στους κύκλους ακροατών που δεν αγαπούν (ή εξειδικεύονται) στην κλασική μουσική.

Ο Μίλτος Λογιάδης θα διευθύνει την Κ.Ο.Θ. στο Σαββατιάτικο αφιέρωμα στα 80 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Λοΐζου στο Ηρώδειο και με αυτή την αφορμή μιλήσαμε για τα τραγούδια και τις μουσικές του συνθέτη.

Ποιες ομοιότητες και ποιες διαφορές έχει για ένα μαέστρο η διεύθυνση μιας ορχήστρας σε έργα κλασικά με τη διεύθυνση (ακόμα και της ίδιας ορχήστρας) σε ρεπερτόριο ευρύτερης αναγνώρισης, αποδοχής και χρήσης;

Ο μαέστρος οφείλει να διαφοροποιεί τον τρόπο διεύθυνσής του με μουσικά κριτήρια, ανάλογα με το μουσικό έργο και όχι ανάλογα με την αποδοχή του ή την χρήση του. Συνεπώς δεν αποτελεί κριτήριο διαφοροποίησης το ρεπερτόριο ευρύτερης αναγνώρισης.

Τι είναι εκείνο που σας ιντριγκάρει περισσότερο στη συμμετοχή σας σε αυτή τη συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Μάνου Λοΐζου;
Αυτό που με ιντριγκάρει περισσότερο είναι το πάντρεμα δύο φαινομενικά διαφορετικών κόσμων (της συμφωνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού) που όμως γίνεται τόσο αβίαστα εξ αιτίας της ίδιας της μουσικής του Μάνου Λοΐζου αλλά και των εξαιρετικών ενορχηστρώσεων της.

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο από τα τραγούδια της συναυλίας και για ποιο λόγο;
Όλα είναι αγαπημένα! Ίσως όμως αυτό που θα ξεχώριζα θα ήταν «Το ακορντεόν» που ήταν και το πρώτο τραγούδι του συνθέτη που άκουσα, ίσως λόγω του ξεκάθαρου πολιτικού του μηνύματος, αλλά και λόγω των προσωπικών βιωμάτων μου από αυτό το τραγούδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates