Γεωργία Νταγάκη: «Έχω δείξει μεγάλη ανοχή και εμπιστοσύνη σε ανθρώπους»

(VIDEO & PHOTOS) Η μουσικός & τραγουδίστρια μιλά στο Ogdoo.gr.
Γεωργία Νταγάκη: «Έχω δείξει μεγάλη ανοχή και εμπιστοσύνη σε ανθρώπους» Φωτογραφίες: Γιώργος Φακίτσας
Η Γεωργία Νταγάκη είναι μια ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα που, εδώ και αρκετά χρόνια, διανύει τη δική της πορεία στον χώρο της μουσικής. Παρέα με τη λύρα της, πραγματοποιεί πολύ αξιόλογες συνεργασίες και εμφανίσεις, ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζει το καινούριο της άλμπουμ.

Το Σάββατο που μας πέρασε, αλλά και το επόμενο, στις 13 Απριλίου, βρίσκεται στο Γυάλινο Up Stage με την παράσταση «Δε λέει η καρδιά να μάθει». Μαζί της στη σκηνή είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός και τραγουδιστής Χάρης Πανόπουλος, αλλά και τέσσερις υπέροχοι μουσικοί.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η Γεωργία μιλάει για τις αναμνήσεις της, τα λάθη της, τα όνειρά της, αλλά και για τις επόμενες επαγγελματικές της κινήσεις.

Είσαι πλέον αρκετά χρόνια στο χώρο. Θυμάσαι την αίσθηση που σου είχε αφήσει η πρώτη σου εμφάνιση;
Μάλλον προσπαθώ να την ξεχάσω… Πολύ άγχος παιδιά, πολύ άγχος…

Νιώθεις ότι θέλεις να ευχαριστήσεις δημόσια κάποιους ανθρώπους; Αν ναι, ποιους;
Πρώτα από όλους θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί χωρίς ομαδική δουλειά δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και εξέλιξη και το να παραμένει κανείς πιστός στις ιδέες του και στη μουσική, οφείλεται σίγουρα πρώτα από όλα σε εκείνον, αλλά και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και στους ανθρώπους που τον αντιπροσωπεύουν, εντός και εκτός σκηνής. Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για τον ίδιο και την ομάδα του μέσα σε τέτοιους καιρούς. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, για την στήριξη και την πίστη τους σε μένα. Βέβαια, ευχαριστώ τον κόσμο για την ειλικρινή και βαθιά του αγάπη όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η αγάπη μας δίνει τη δύναμη να συνεχίζουμε.

Αν ξεκινούσες την καριέρα σου σήμερα, θα άλλαζες κάποια πράγματα ή θα έκανες ακριβώς τα ίδια;
Αυτό που θα άλλαζα εάν μου δινόταν η ευκαιρία να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θα ήταν να δείχνω περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ως προς το ένστικτο μου, αλλά και ως προς την κρίση μου, όσον αφορά αποφάσεις της δουλειάς μου. Είναι κάτι που ίσως δύσκολα το παραδέχεται κανείς, ωστόσο έχω δείξει μεγάλη ανοχή και εμπιστοσύνη σε ανθρώπους από σεβασμό, διακριτικότητα και ταπεινότητα, που εν τέλει δε με οδήγησε πουθενά.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μέχρι έως τώρα πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σου;
Θα έλεγα ότι οι σημαντικές στιγμές που με έχουν καθορίσει είναι εκτός πορείας, επαγγελματικής διαδρομής και καριέρας. Το πιο βαθύ συναίσθημα και σημαντική στιγμή, ήταν όταν πρώτο έπιασα ένα μουσικό όργανο στα χέρια μου και ο τρόπος που με έκανε αυτό να αισθανθώ γενικότερα τη μουσική και τον εαυτό μου. Είναι το ίδιο δυνατό συναίσθημα που μου δίνει ακόμη και μέχρι σήμερα την ώθηση να συνεχίζω.

Θα ήθελες να κάνεις μια δυναμική διασκευή σε ένα αγαπημένο σου τραγούδι; Αν ναι, ποιο θα ήταν αυτό;
Ειδικότητα μου! Κάντε λίγη υπομονή και έρχεται ένας δίσκος με όχι μια, αλλά πολλές δυναμικές διασκευές.

Οι παραστάσεις σου στο Γυάλινο Up Stage έχουν τίτλο «Δε λέει η καρδιά να μάθει». Αλήθεια, η καρδιά μπορεί να μάθει; Πρέπει να μάθει;
Στο Γυάλινο μέσα από το πρόγραμμά μας προτρέπουμε τον κόσμο να «ακούει» και να ακολουθεί πάντα την καρδιά και το συναίσθημα. Και ας κάνει λάθος η καρδιά, και ας μη μαθαίνει από τα λάθη της!

Θα υπάρξει στις παραστάσεις αυτές κάποιο μη αναμενόμενο τραγούδι;
Το μισό μας πρόγραμμα στηρίζεται σε τραγούδια μη αναμενόμενα. Αυτό, όμως, που τα εντάσσει μέσα στο μουσικό μας πλαίσιο και ακούγονται με μια ομοιογένεια, είναι η κοινή αισθητική και ο κοινός μας ήχος. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που κλείνει μέσα του όλη την Ελλάδα. Τραγούδια αρκετά ετερόκλητα μεταξύ τους που έχουν, όμως, εκείνα τα βασικά χαρακτηριστικά που τα κάνουν σπουδαία στις καρδιές μας. Τη δύναμη, την ενέργεια, τη συγκίνηση, την ανάταση ψυχής.

Συνεργάζεσαι με τον Χάρη Πανόπουλο που είναι νέος καλλιτέχνης. Μίλησέ μου γι’ αυτήν τη συνεργασία.
Στον Χάρη ξεχωρίζει το ήθος και το ταλέντο. Η γνωριμία μας έγινε όταν μου εμπιστεύτηκε κάποια από τα τραγούδια του και αμέσως μετά συνεργαστήκαμε δισκογραφικά στον πρώτο του προσωπικό δίσκο που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group, με ένα υπέροχο ντουέτο, το «Του χωρισμού». Νοιώθω κατά κάποιο τρόπο «υπεύθυνη» και «υποχρεωμένη» ως προς εμένα, αλλά και ως προς τον κόσμο να δίνω βήμα σε νέους καλλιτέχνες που εκτιμώ και με συγκινούν. Υπάρχει μια βαθιά δική μου ανάγκη και ευχαρίστηση να μοιράζομαι το ωραίο με τον κόσμο, είτε αυτό προέρχεται από τη δική μου μουσική, είτε από τη μουσική ενός άλλου καλλιτέχνη, σε αυτή την περίπτωση του Χάρη Πανόπουλου. Τον ευχαριστώ πολύ.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ο καινούριος σου δίσκος. Θα είναι ολοκληρωμένο album με πολλούς δημιουργούς;
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στον Μάη θα κυκλοφορήσει ο προάγγελος του επόμενου προσωπικού μου δίσκου. Πρόκειται για ένα album όπου καταγράφει με τον καλύτερο τρόπο τον ήχο μου και ένα μεγάλο μέρος του live μας, μέσα από διασκευές διαφόρων συνθετών, αλλά και δικά μου τραγούδια, σε δεύτερη εκτέλεση.

Ας κλείσουμε αυτήν τη συνέντευξη με έναν αγαπημένο σου στίχο…
«Μα απόψε ο κόσμος θα κάνει ανακωχή
και ο Θεός θα μας κοιτάξει
να δει επιτέλους πως ζούμε μοναχοί
και για μια φορά να κλάψει.
Να δει το λάθος και από την αρχή
άιντε όλους να μας ξαναφτιάξει».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates