Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Τραγουδούσε με ολόκληρη την ψυχή του

(VIDEO & PHOTOS) Η «επόμενη γενιά» μιλά στο Ogdoo.gr για τον Δημήτρη Μητροπάνο.
Άξια εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς που θα προσεγγίσει τα τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Και είναι και μια τραγουδίστρια της νέας αυτής γενιάς (μία από τις καλύτερες μάλιστα) που είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του και να ζήσει από κοντά και τον τραγουδιστή και τον άνθρωπο.

Μοιραία, τα λόγια της για εκείνον έχουν άλλη βαρύτητα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη μεγάλη συναυλία «Δημήτρης Μητροπάνος: Η επόμενη γενιά» στο Ηρώδειο και στο αφιέρωμα του Ogdoo.gr στον μεγάλο ερμηνευτή.

Ποια η πρώτη σας ανάμνηση από τη φωνή του; Και ποια από την πρώτη σας γνωριμία;
Οι πρώτες μου αναμνήσεις που αφορούν στη φωνή του είναι από τα πολύ παιδικά μου χρόνια. Αρχικά θυμάμαι το ραδιόφωνο στο σπίτι να παίζει τραγούδια του Μητροπάνου και ο παππούς μου να κάνει την γνωστή κίνηση σε όλους μας για να κάνουμε ησυχία και να δυναμώνει το κουμπί της έντασης. Στη συνέχεια θυμάμαι, εγώ σε πολύ μικρή ηλικία, να έχουμε πάει με τους γονείς μου να τον ακούσουμε σε κάποιο μαγαζί που τραγουδούσε, αλλά μου είναι δύσκολο να θυμηθώ το πού. Τώρα σε σχέση με την πρώτη μας επαφή και γνωριμία μας που φυσικά υπήρξε και νιώθω πολύ τυχερή γι’ αυτό, ήτανε το 2008 στο Κέντρο Αθηνών, όπου είχα την ευλογία να δουλέψω δίπλα του και να τον γνωρίσω από πολύ κοντά.

Τι εντύπωση σχηματίσατε για εκείνον;
Δεν μπορώ να σου πω τι εντύπωσή μου άφησε, δεν ξέρω καν αν ταιριάζει η λέξη εντύπωση. Σίγουρα η επαφή μου μαζί του με έκανε να θέλω να τον παρατηρώ, να μάθω και να μυηθώ από την παρουσία του, τον τρόπο του, την ευγένειά του, τη μεγαλοσύνη του, την ενέργειά του. Είχα τη χαρά να μπορώ κάθε βράδυ πίσω από τα παρασκήνια να τον βλέπω πώς τραγουδάει, πώς χάνεται, πώς επικοινωνεί με τον κόσμο, πώς μιλάει στους μουσικούς του, πώς σέβεται τον εαυτό του, το κοινό του και τους συνεργάτες του. Ευλογώ τη στιγμή αυτή της ζωής μου. Ήταν από τις ωραιότερες μου συνεργασίες και κουβαλάω πολλές στιγμές και χαράς και ξενοιασιάς και απόλαυσης.
mitropanos zoyganeli
Τι είναι, κατά τη γνώμη σας, αυτό που καθιστά τόσο επίκαιρο και δημοφιλή το Δημήτρη Μητροπάνο στις μέρες μας, τόσο ώστε μια συναυλία αφιερωμένη σε εκείνον να γίνεται sold out σε χρόνο ρεκόρ;
Είναι ένας πολύ σπουδαίος τραγουδιστής και ένας άνθρωπος που η στάση του απέναντι στο τραγούδι και τη ζωή γενικότερα, αισθάνομαι ότι έχει αφήσει μέσα μας μια καθαρότητα, μια αλήθεια, μια ντομπροσύνη. Ένας άνθρωπος που τραγουδούσε με ολόκληρη την ψυχή του, δίνοντας το υπέροχο και μοναδικό χρώμα της φωνής του και της ερμηνείας του που έχει σημαδέψει πολλές στιγμές της ζωής μας. Σίγουρα για κάποιους ανθρώπους αποτελεί κομμάτι και της δικής τους ζωής, των αναμνήσεων τους και των συναισθημάτων τους. Αυτό μπορεί να τον καθιστά σύγχρονο, επίκαιρο, σπάνιο, μοναδικό και βαθιά αγαπητό.
zouganeli mitropanos
Ποιο είναι το αγαπημένο σας από τα τραγούδια που είπε και ποιο από αυτά που θα τραγουδήσετε στο Ηρώδειο;
Ένα απ’ τα τραγούδια που αγαπώ να ακούω από τη φωνή του είναι το «Άκου». Φυσικά είναι τόσα πολλά αυτά που έχουν αγγίξει τις χορδές της ψυχής μου που είναι πολύ δύσκολο να τα διαχωρίσω, απλά έτσι σαν πρώτη και αυθόρμητη επιλογή, αυτό είναι ένα τραγούδι που θεωρώ ότι το έχει σημαδέψει με την ερμηνεία του. Όσο για το Ηρώδειο, έχω την χαρά να τραγουδήσω πολύ αγαπημένα μου τραγούδια όπως το «Καλοκαίρια και Χειμώνες», το «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», το «Αγάπη δίκοπη». Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαχωρίσω κάποιο από αυτά.

* Η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός Μέντα θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 21:00. - Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates