Παναγιώτης Λάμπουρας: Μια ασυνήθιστη «συνομιλία» μεταξύ φωνής & βιολιού

(VIDEO & PHOTOS) Ο νέος μουσικός & τραγουδοποιός συστήνεται στο Ogdoo.gr.
Ο κερκυραίος μουσικός και τραγουδοποιός μπήκε δυναμικά στο προσκήνιο, ήδη από το 2009, κλείνοντας την πρώτη του συνεργασία ως τραγουδιστής με τα μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Κατσαρού.

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και το βιολί που τον συνοδεύει πάντα στα ζωντανά του προγράμματα, ο Παναγιώτης Λάμπουρας έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια μέσα από τις εμφανίσεις του σε μουσικές σκηνές αλλά και από τις πρωτότυπες διασκευές του σε αγαπημένα τραγούδια.

Φέτος τον συναντάμε στο πλευρό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη & του Γιάννη Κότσιρα, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία.
Lampouras Panagiotis

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας μάς συστήνεται σε πρώτο πρόσωπο:


Η «Υδρόγειος» είναι το πρώτο μου προσωπικό album. Αποτελεί έναν κύκλο τραγουδιών που άρχισαν να εμφανίζονται σταδιακά τον προηγούμενο χρόνο. Ξεκίνησα να τα ντύνω με λέξεις αφού πρώτα σκεφτόμουν πώς θα είναι ο «διάκοσμός» τους, αυτό που λέμε στη μουσική: ενορχήστρωση. Ο «ήρωας» αυτής της ιστορίας είναι ένας νέος άνθρωπος που προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο, περιφέρεται στην πόλη, ρωτά, αγαπά, αγωνιά, φοβάται και αμφιβάλει. Αυτό δεν σημαίνει πως τα κομμάτια παίρνουν αρνητική χροιά, αλλά εσωκλείουν μέσα τους μια ήρεμη ατμόσφαιρα, μια προσπάθεια αναζήτησης της γαλήνης μέσω της ομορφιάς της τέχνης.

Προσπαθώ να αποτυπώσω το σήμερα μέσα από τις διαφορετικές μουσικές καταβολές μου. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι επάνω σε μια ίσως ασυνήθιστη συνομιλία μεταξύ φωνής και βιολιού, επιμένοντας να ανακαλύψω σταδιακά τις συνοδευτικές - πολυφωνικές ιδιότητες του βιολιού, τοποθετώντας το σε ισοδύναμη θέση με το τραγούδι. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και πειραματισμό, αστοχίες καθώς και φαντασία. Για αυτό το λόγο μου αρέσει να εμπνέομαι μέσα από ξεχωριστές πηγές. Λατρεύω τη φωνή της Fairuz χωρίς να καταλαβαίνω τι λέει, αλλά μιλάει στη ψυχή μου. Πειραματίζομαι με πολλά μουσικά όργανα, επιστρέφοντας πάντα στο βιολί.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα, όπου πήρα τα πρώτα μου μαθήματα βιολιού κι έκτοτε το βιολί δεν έχει φύγει από τα χέρια μου. Ένας αλλιώτικος κόσμος, δύσκολος και όμορφος που κάθε μέρα σε προσκαλεί να τον ανακαλύψεις.

Φέτος, έχω τη μεγάλη χαρά να βρίσκομαι δίπλα σε δύο σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης την Ελευθερία Αρβανιτάκη και το Γιάννη Κότσιρα, τραγουδώντας τα Σάββατα στην Ακτή Πειραιώς*.

Παράλληλα διδάσκω βιολί και τραγούδι, ενώ ετοιμάζω μια προσωπική εμφάνιση την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στην Αγγλικανική Εκκλησία. Ευελπιστώ, μέσα σε αυτό τον μυσταγωγικό χώρο, τα τραγούδια να απλωθούν στο κοινό και να τραγουδήσω μέσα από τις δικές μου ετερόκλητες επιρροές.
panagiotis lampouras

Η «Υδρόγειος» του Παναγιώτη Λάμπουρα στην Αγγλικανική Εκκλησία


Ταυτότητα Παράστασης

Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Λάμπουρας

Μαζί του οι μουσικοί:

Άλκης Δήμος | ούτι, ηλεκτρική κιθάρα
Στέλιος Φραγκούς | πλήκτρα
Αντώνης Τσιάπαλης | ηλεκτρικό μπάσο

Σχεδιασμός φωτισμού | Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Σχεδιασμός ήχου | Αλέξης Γκίκας
Αφίσα - Artwork | Γιώργος Γιαννίμπας
Φωτογραφίες | Μιχάλης Τσίτας

Info:


Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27 Σύνταγμα

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου | 21.00

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση: 10€ μέχρι και τις 17/1/2019
Την ημέρα της συναυλίας 13€

Σημεία προπώλησης

Public | σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)
TicketServices | τηλ. στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr

*Οι παραστάσεις στην Ακτή Πειραιώς με την Ελευθερία Αρβανιτάκη & τον Γιάννη Κότσιρα θα ξεκινήσουν ξανά από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates