Ο Δώρος Δημοσθένους για το τραγούδι, την καθημερινότητά του και τα σχέδια του

Είναι από τους τραγουδιστές που χωρίς μεγάλη δισκογραφική παρουσία έχει πετύχει να δημιουργεί εκρηκτικά live και φανατικό κοινό που τον ακολουθεί.
10/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κι αυτό οφείλεται -εκτός απ’ την φωνή του σίγουρα- στο επικοινωνιακό του χάρισμα και τη σκηνική του παρουσία που τον μεταμορφώνει σε έναν εκρηκτικό performer.

Η σεζόν που κλείνει ήταν ιδιαίτερα δημιουργική για τον Δώρο Δημοσθένους, καθώς κυκλοφόρησε ένα προσωπικό δίσκο με διασκευές τραγουδιών με τίτλο Compere και πραγματοποίησε πολλά πετυχημένα live σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Σάββατο 13 Μαΐου ο Δώρος Δημοσθένους θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην σκηνή του Passport Κεραμεικός θέλοντας να επαναλάβει την sold βραδιά του Μαρτίου στον ίδιο χώρο μαζί με την χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο 1,2,3 Swing.

Του ζητήσαμε να συμπληρώσει κάποιες φράσεις - moto που ορίζουν την καθημερινότητα και τη δουλειά του αυτή την εποχή.

1. Κάθε πρωί που ξυπνάω…: θέλω να ξανακοιμηθώ αλλά αν το ξεπεράσω αυτό το στάδιο προσπαθώ σύντομα να βγω στο φως και να νιώσω πως αυτή η καινούρια μέρα μπορεί να φέρει κάτι καλό.

2. Το ιδανικό Live για μένα…: θα ήταν σ' ένα ατμοσφαιρικό Music Hall, απ’ αυτά που βλέπουμε στις παλιές αμερικάνικες ταινίες - χαμηλός φωτισμός με τραπεζάκια και να απολαμβάνεις τη μουσική μ' ένα ποτό, μια συνθήκη που συναντάς σπάνια στις μέρες μας.

3. Η μουσική με έχει σώσει...: απ' το να γίνω υπάλληλος κάπου και να έχω ένα σταθερό ωράριο, καμιά φορά όμως εύχομαι να είχα ένα καθημερινό πρόγραμμα όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Μετά θυμάμαι το τραγούδι των Pulp: "You'll never live like common people, You'll never do whatever common people do".

4. Όταν κατεβαίνω από την σκηνή…: νιώθω υπερένταση που με κάνει να θέλω να συνεχίσω τη βραδιά μου και να βρεθώ κάπου όπου μπορώ να αποφορτιστώ.

5. Ο κόσμος θα ήθελα να φεύγει…: με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, γεμάτος και να κρατάει τη μαγική στιγμή που πέρασε καλά όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

6. Ονειρεύομαι…: πολλές ωραίες συνεργασίες, δημιουργία λυτρωτική, πολλά ταξίδια και ανέμελες στιγμές.

7. Στο Passport Κεραμεικός αυτό το Σάββατο 13 Μαΐου…: θα ξαναβρεθώ με τον κόσμο που αγαπάει αυτό που κάνω - αλλά και με όσους θα με δούν πρώτη φορά - με σκοπό να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να απολαύσουμε όμορφες στιγμές με τους χορευτές της ομάδας Athens Lindy hop και με το γυναικείο φωνητικό σύνολο 1,2,3 Swing.

8. Τα επόμενά μου σχέδια…: είναι παραστάσεις σε διαφορά μέρη, οι πιο άμεσες μετά το Passport είναι ένα ακουστικό Live με πιάνο στην αυλή της Ρότας στη Σόλωνος, στις 26/5 και στο Δήμο Κηφισιάς στις 27/5. Σε συνεργασία με την Big Band του Δήμου Αθηναίων θα συμμετάσχω στις 31/5 στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Ρ/Σ Αθήνα 984 στην Τεχνόπολη και 1/6 στον Εθνικό Κήπο.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates