Μπάμπης Βελισσάριος - «Με την αύρα του κλασικού ερμηνευτή»

(VIDEO) Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον ερμηνευτή.
Από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τις παραστάσεις για την εποχή και τους μύθους του «ελαφρού», έως και πιο «έντεχνες», αλλά και σύγχρονες στράτες, ο Μπάμπης Βελισσάριος καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την επάρκειά του, την τέχνη και τεχνική του, τη συνέπεια και την εκλεκτικότητα των επιλογών του.

Ο Μπάμπης Βελισσάριος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 25 Ιανουαρίου του 1979. Σπούδασε υποκριτική δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς & σκηνοθέτες καθώς και μονωδία με το Γιώργο Ζερβάνο, στη συνέχεια στο ωδείο Athenaeum υπό την καθοδήγηση της Μαρίνας Κρίλοβιτς και τέλος με τον Γιώργο Σαμαρτζή (Δίπλωμα Μονωδίας).

Το 1996 κι ενώ πηγαίνει ακόμα σχολείο εργάζεται παράλληλα ως μουσικός και τραγουδιστής σε νυχτερινά κέντρα (Χάραμα) και συναυλιακούς χώρους (Lisbon EXPO '98) δίπλα στον Θανάση Πολυκανδριώτη αργότερα το 1998 με τον Μίμη Πλέσσα και το 1999 εμφανίζεται στο πλάι της Βίκυς Μοσχολιού!

Τον Ιούλιο του 2003 συμμετέχει στο έργο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη με την Ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Βαστίλης των Παρισίων για το φεστιβάλ «Un violon sur le Sable» στη Royan της Γαλλίας.

Το Φεβρουάριο του 2005 ερμηνεύει το ρόλο του «Τενόρου Κυνηγού» στην Όπερα Παρωδία «Η κοκκινοσκουφίτσα και ο (καλός) λύκος» σε μουσική Χαράλαμπου Γωγιού και κείμενο Γιάννη Φίλια, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου, στο θέατρο Ροές για 8 παραστάσεις. Τον Μάρτιο του 2005 το έργο ηχογραφείται στο στούντιο Action μια παραγωγή της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
BELISSARIOS3
Η συνεργασία του με τον Δαυίδ Ναχμία ξεκινάει το Νοέμβριο του 2007 όταν αποδέχεται πρόταση για γύρισμα στο Studio Odeon για την εκπομπή «Τιμή Ένεκεν». 'Εκτοτε έχουν συνεργαστεί σε δεκάδες συναυλίες και παραστάσεις! Από το 2008 μέχρι σήμερα συμμετέχει σε διαφημίσεις για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Τα τελευταία χρόνια έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική σκηνή ως χορωδός, αλλά και ως σολίστ στις Όπερες Die Zauberflöte (Μαγικός Αυλός) (W.A. Mozart), Madama Butterfly (Giacomo Puccini), La Vida Breve (Manuel De Falla), κ.α. Τον Ιούνιο του 2012 εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ως «Αγγελιοφόρος» στην παράσταση Il Τrovatore (Giuseppe Verdi) σε σκηνοθεσία Stefano Poda και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές εργασίες, ενώ πραγματοποιεί προσωπικές εμφανίσεις μόνος ή σε συνεργασία με άλλους τραγουδιστές, καθώς και συμμετοχές σε αφιερώματα σε συνθέτες.

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates