Κωνσταντίνος Τσονόπουλος: Το θέατρο είναι μια δουλειά συνόλου

(PHOTOS) Ο ανερχόμενος ηθοποιός μιλά στο Ogdoo.gr για τη σχέση του με το θέατρο και τη μουσική.
Ο Κωνσταντίνος Τσονόπουλος είναι ένας ανερχόμενος ηθοποιός, ο οποίος αγαπά τόσο το θέατρο όσο και τις υπόλοιπες μορφές της τέχνης.

Με αφορμή την παράσταση «Από έρωτα» που παρουσιάζεται στην Σφίγγα εδώ και δύο Δευτέρες -θα υπάρξει και μια τρίτη στις 28 Ιανουαρίου- μίλησε στο Ogdoo.gr αφενός για αυτή του την ιδέα, αφετέρου για τη σχέση του με τη μουσική, για την οποία δεν έχει περιορισμούς.

Είσαι ένας νέος ηθοποιός, ο οποίος έχει μια αρκετά καλή εμπειρία στο θεατρικό σανίδι. Από όλα όσα έχεις κάνει μέχρι στιγμής, ποια θεωρείς την πιο σημαντική στιγμή σου;
Κωμωδία, δράμα, παιδικό θέατρο, μουσική παράσταση... Είναι όλα τόσο ξεχωριστά, κρύβουν διαφορετική δυσκολία και παράλληλα διαφορετική ομορφιά. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια παράσταση.

Πόσο εύκολο είναι στην εποχή μας να ξεχωρίσει κάποιος στον χώρο σου;
Το θέατρο είναι μια δουλειά συνόλου, μια τέχνη συνεργασίας. Ο ηθοποιός καλείται να δουλέψει μαζί με άλλους ηθοποιούς, με τον σκηνοθέτη, τον φωτιστή, τον ηχολήπτη, τον σκηνογράφο, τον ενδυματολόγο, κλπ. Όταν η ομάδα είναι δεμένη και υπάρχει ο ένας για τον άλλον, τότε οι λέξεις «θέλω να ξεχωρίσω» δεν υπάρχουν στο μυαλό σου. Όταν η ομάδα είναι δεμένη, τότε «ξεχωρίζουν» όλοι. Πού καταλήγω; Αν θες πραγματικά να ξεχωρίσεις εμπιστεύσου τους συναδέλφους σου και μάθε να δουλεύεις με το σύνολο. Τότε, ναι, είναι εύκολο να ξεχωρίσεις.

Αν είχες την δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα στα δεκάδες θεατρικά είδη, ποιο θα επέλεγες και γιατί;
Νομίζω θα διάλεγα την κωμωδία. Την θεωρώ το δυσκολότερο είδος! Έχεις άμεση επικοινωνία με το κοινό, με τα δυνατά γέλια του, με τα άηχα γέλια του, με τα χασμουρητά του, τα χειροκροτήματα... Είναι μαγικό! Τι καλύτερο από το να κάνεις κάποιον να γελάει;

Η σχέση σου με την μουσική, ποια είναι; Δηλαδή, τι μουσική ακούς, ποιους καλλιτέχνες ξεχωρίζεις κλπ.
Ακούω τα πάντα. Στο κινητό μου θα βρεις Chet Baker, Αρλέτα, Θηβαίο, Ramazzotti, Πουλόπουλο, Χαΐνηδες, RHCP, Cohen, Papa Wemba, Queen, Tash Sultana, Πανούση, Pavarotti. Και όλα αυτά μπορώ να τα ακούσω μέσα σε μια μέρα. Αγαπώ πολύ τον Freddie Mercury και τους Queen, αλλά δεν έχω αγαπημένο καλλιτέχνη, όπως δεν έχω και αγαπημένο φαγητό. Πώς μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στα μακαρόνια με κιμά και στο παστίτσιο;
tsonopoulos konstantinos
Μίλησέ μου για την παράσταση «Από έρωτα» που παρουσιάζετε στην Σφίγγα.
Πού πάνε τα γράμματα όταν φεύγουν; Φτάνουν στον προορισμό τους; Πώς επικοινωνούμε το συναίσθημα μας; Τι είναι ο έρωτας; Έχουμε ταξιδέψει για τον έρωτα μας; Έτσι ξεκίνησε η παράσταση. Μέσα από ερωτήσεις. Έτσι μας δημιουργήθηκε η ανάγκη να μιλήσουμε για τον έρωτα μέσα από λόγια δικά μας ή και άλλων. Δημιουργήσαμε αυτή την παράσταση με σκοπό να τραγουδήσουμε, να φωνάξουμε για τον έρωτα, να γελάσουμε, να κλάψουμε και να θυμηθούμε.

Ποιο είναι για σένα το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών;
Το «Έρωτας είναι θαρρώ» σε στίχους Γιάννη Πάριου, το οποίο λέμε και στην παράσταση.

Αν ο έρωτας είχε πρόσωπο ή φύλλο, ποιο θα ήταν αυτό;
Ο έρωτας αλλάζει πρόσωπα και φύλλα. Ο καθένας μας βρίσκει τον έρωτα σε διαφορετικά μάτια και αυτό είναι το ενδιαφέρον.

Κλείνοντας, ποιο είναι το αγαπημένο σου ερωτικό ποίημα;
«Επέστρεφε» του Κωνσταντίνου Καβάφη.
konstantinos tsonopoulos

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates