Σεμίνα Διγενή – Γιατί έφυγε οριστικά από την τηλεόραση

Το ρεκόρ της δημοσιογράφου και το νέο βιβλίο που ετοιμάζει.
«…με την ψυχή στο στόμα, να τρέξεις να κατακτήσεις τη... ματαιότητα».

Η Σεμίνα Διγενή παραχώρησε συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα και την ξεχωριστή για το βιβλίο και τις τέχνες ιστοσελίδα diastixo.gr.

Αφορμή η κυκλοφορία του βιβλίου της «Κίτρινο υποβρύχιο» (Εκδόσεις Πατάκη, 2018) που μαζί μετά τα «αυτοβιογραφικά» της χνάρια χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελληνικής κοινωνίας στο διάβα των καιρών.

Σας μεταφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα που εξηγούν τους λόγους της αποχής της Σεμίνας Διγενή από την τηλεόραση όπου έγραψε την δική της ιστορία ως παρουσιάστρια και «μητέρα» εκπομπών που αγαπήθηκαν από τον κόσμο και επηρέασαν καταλυτικά το τηλεοπτικό γίγνεσθαι. 

Απέχετε χρόνια από την ελληνική τηλεόραση, παρόλο που ήταν παιδιόθεν η μεγάλη σας αγάπη, ενώ σε συνέντευξή σας δηλώνετε ότι έκλεισε ο κύκλος για εσάς και χρειάζεται να δοθεί χώρος στα νέα πρόσωπα. Έχει όριο ηλικίας η τηλεοπτική ζωή ενός παρουσιαστή;
Έχει όριο αντοχών και κυρίως διάθεσης... Για εμένα ήταν ένας μεγάλος έρωτας, που έκανε τον κύκλο του κι έκλεισε το 2009. Δεν με αφορά πλέον.

Νομίζω πως είστε και η μοναδική τηλεοπτική προσωπικότητα που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην τηλεόραση για να δώσει συνέντευξη για τα προσωπικά της, τα επαγγελματικά ή και τις πολιτικές δραστηριότητές της τελευταία...
Ναι, είναι αλήθεια, αυτό το ρεκόρ είναι δικό μου. Πρόκειται για μια απόφαση που είχα πάρει την πρώτη πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησα στην τηλεόραση, δηλαδή το 1982, όταν άρχισα να καταλαβαίνω πώς παίζεται το παιχνίδι σ’ αυτήν. Την τήρησα και δεν νομίζω ότι μου βγήκε σε κακό.

Τι είναι αυτό που δεν σας έχει λείψει από την τηλεόραση;
Το άγχος, το ξενύχτι στο μοντάζ, η ανταγωνιστικότητα, οι δήθεν φίλοι που προσκολλώνται κι απορροφούν ενέργεια, τα ψεύτικα χαμόγελα, το πρωινό ξύπνημα με την ψυχή στο στόμα, να τρέξεις να κατακτήσεις τη... ματαιότητα.

Ποια είναι η αποτίμησή σας για την εξέλιξη στα τηλεοπτικά δρώμενα τα χρόνια που απέχετε;
Δεν είμαι η καλύτερη για αναλύσεις, γιατί δεν την παρακολουθώ όπως παλιά. Με απασχολούν άλλα πράγματα πια. Ο χρόνος μου πλέον –σ’ ένα μεγάλο μέρος του– είναι αφιερωμένος σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μου.

Η εκλογή σας στην Ευρωβουλή με τον εντυπωσιακό αριθμό των 37.000 ψήφων είχε στοιχεία έντονου σασπένς. Παραιτηθήκατε την επομένη και κατεβαίνετε ως υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στη δύσκολη Α’ Πειραιά. Γιατί;
Ευχαριστώ θερμά, κατ’ αρχάς, τους περίπου 37.000 ψηφοφόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στις ευρωεκλογές όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και να αγωνιστώ με τους έντιμους, με αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω και δεν είπαν ποτέ ψέματα στον λαό.

Ναι, αλλά γιατί παραιτηθήκατε;
Θεωρώ ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές και επιλέγω να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο. Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η μεγάλη νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Περισσότερες λεπτομέρειες στο δεύτερο βιβλίο, που βρίσκεται ήδη στη μέση, με προσωρινό τίτλο «Κόκκινος ουρανοξύστης».

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη της Σεμίνας Διγενή στην Χαριτίνη Μαλισσόβα και το diastixo.gr ΕΔΩ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates