Ποιον γνωστό ποδοσφαιριστή βοήθησε ο Μητροπάνος

Δεν σταματούν να βγαίνουν στο προσκήνιο γεγονότα που υπογραμμίζουν την αρχοντιά και γενναιοδωρία του ερμηνευτή.
Οι δράσεις του Δημήτρη Μητροπάνου, όσο βρισκόταν ανάμεσά μας δεν έβλεπαν τα φώτα της δημοσιότητας, αφού ο ερμηνευτής βοηθούσε αλλά και απαιτούσε με τον τρόπο του, ο ρόλος του να παραμένει αφανής.

Ο Μητροπάνος δρούσε για την ουσία… Ήταν χορτάτος από χειροκρότημα και αγάπη. Λίγα λόγια αλλά μεστά, ντρέτες εξηγήσεις και τέλος. Μίλαγε η καρδιά, το φιλότιμο, η μπέσα.

Στο νου μου έρχονται τα λόγια του Γιώργου Μαργαρίτη, καθώς αυτήν την περίοδο γράφω τη βιογραφία του: «Όπου κι αν βρισκόταν ο Δημήτρης, ήξερες πως δεν θα κεράσει άλλος».

Αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος στο βιβλίο της ζωής του που υπέγραψα, ήταν συγκινητικός μιλώντας για το ανάστημα και την καθαρότητά του. Τον άνθρωπο και άντρα μου τόνιζε και ο Μιχάλης Μενιδιάτης, στο πόνημα που συνόψισα την πορεία του.

Πριν λίγο διάστημα η κόρη του Γιώργου Ζαμπέτα, Καίτη, αποκάλυψε πως ο Μητροπάνος είχε δώσει χρήματα στην μητέρα της για την ταφή του αλησμόνητου μουσικοσυνθέτη, ζητώντας να μην το μάθει κανείς.

Μια ακόμη μαρτυρία έρχεται να επιβεβαιώσει όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες όλων των εποχών εξέδωσε αυτές τις μέρες την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Το Λιοντάρι του Θρύλου» (εκδόσεις Αγγελάκη).

Με αφορμή αυτήν την κυκλοφορία, ο χαρισματικός αλλά «απείθαρχος» παίκτης, γνωστός και ως «αγριόγατος» όπως τον αποκαλούσε ο αείμνηστος Γουλανδρής, παραχώρησε συνέντευξη στο ΦΩΣ και στον Θέμη Σινάνογλου.

Εκεί ο γκολκίπερ που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας τη δεκαετία του ‘70, δεν δίστασε να αναφερθεί στα λάθη του και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν η καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά έληξε άδοξα λόγω τραυματισμού στα 29 του μόλις χρόνια.

Στο φινάλε της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος λέει στον Κελεσίδη: «Σκέψου δυο πράγματα ακόμα που αξίζει να γράψω».

Κι εκεί ο Κελεσίδης έκανε την αναφορά του στον ερυθρόλευκων αισθημάτων Μητροπάνο:

«Ο καλύτερος φίλος μου τότε ήταν ο Δημήτρης Μητροπάνος ο τραγουδιστής, ο οποίος με βοήθησε κιόλας οικονομικά όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό και ήμουν σε κακή κατάσταση. Θέλω να κλείσω έτσι: Ζητάω συγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού αν τους πίκρανα κάποιες στιγμές. Αλλά ένα έχω να πω: Έκανα λάθη, όλοι κάνουμε λάθη, ο Θεός δεν κάνει λάθη».
liontari


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates