Παπαδημητρίου: «Μάλλον είναι µπερδεµένοι οι Ελληνες τραγουδιστές»

«Απορώ τι ακριβώς θέλουν για να τραγουδήσουν...».

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παραχώρησε συνέντευξη στην Αναστασία Κουκά και το Έθνος.

Αφορμή της συνομιλίας τους οι δύο ιδιότυπες συναυλίες του συνθέτη στη Στέγη στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Οι πλανόδιοι των ονείρων». Σε αυτές θα παρουσιάσει 12 νέες «Συµφωνικές Μινιατούρες», και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν το λιμπρέτο που θα τις ενώνει.

Στη συνέντευξη με την έμπειρη δημοσιογράφο ο Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην έντονη δημιουργία που υπάρχει στο χώρο του τραγουδιού αλλά και την «ελλιπή» προβολή της από τα ΜΜΕ, καταλήγοντας χαρακτηριστικά:

«Γιατί στην εποχή µας, αν κάτι δεν κατονοµαστεί από µαζικά µέσα γενικής αποδοχής, δεν παρουσιαστεί, δεν φωτιστεί, είναι σαν να µην υπήρξε. Δηλαδή αν τα «Κίτρινα Γιλέκα» δεν παρουσιάζονταν, δεν θα µαθαίναµε ποτέ την ύπαρξή τους».

Παράλληλα ως μέλος του του νέου Διοικητικού Συµβουλίου της ΕΡΤ εξέφρασε ευρηματικές και εξωστρεφείς ιδέες (ριάλιτι δημιουργίας με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικοσυνθετών), υπογράμμισε την ανάγκη ανεξαρτητοποίσης και τόνισε πως στο δημόσιο ραδιόφωνο ήδη καταργήθηκε το playlist.

Ακόμη ανέφερε πως στο «Λόγω Τιμής» που ξεκινάει το νέο κύκλο του, το τραγούδι των τίτλων δεν θα αλλάξει και τοποθετήθηκε και για τη σχέση του με την τραγουδοποιία. Σας μεταφέρουμε το σχετικό απόσπασμα:

Το τραγούδι γιατί το εγκαταλείψατε;
∆εν το εγκατέλειψα. Εχω στα συρτάρια µου περίπου 110 τραγούδια. ∆εν σταµάτησα ποτέ να γράφω τραγούδια, αλλά δεν βρέθηκαν ερµηνευτές πρόθυµοι να τα τραγουδήσουν. Απορώ τι ακριβώς θέλουν για να τραγουδήσουν... Ενώ πολλοί είναι αυτοί που σε συναντήσεις µας µου εκφράζουν την επιθυµία να τα ακούσουν και να τα ερµηνεύσουν, στη συνέχεια εξαφανίζονται... Μάλλον είναι µπερδεµένοι οι Ελληνες τραγουδιστές.

Video

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates