Πάγκαλος: Μόνο με στρατό θα γίνουν τα Εξάρχεια Μονμάρτη

Και μεταφορά του Πολυτεχνείου
Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του στρατού και εάν δεν φύγει το Πολυτεχνείο από την περιοχή, τα Εξάρχεια δεν θα γίνουν Μονμάρτη, υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στον απόηχο της σχετικής αναφοράς από την Κατερίνα Παπακώστα.

Τη σύγκριση των Εξαρχείων με τη Μονμάρτη του Παρισιού που επιχείρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, σχολίασε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης και υπουργός σε διαδοχικά μηνύματά του στο Twitter αναφέρθηκε στα Εξάρχεια, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αποκτήσουν τον γραφικό χαρακτήρα της Μονμάρτης «χωρίς την παρέμβαση του στρατού» και τη μεταφορά του Πολυτεχνείου.

«Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην Αστυνομία μιλούν για κάτι που δεν γίνεται χωρίς την παρέμβαση του στρατού & τη μεταφορά του Ε.Μ.Π.», ανέφερε σε μήνυμά του ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Παπακώστα σε πρόσφατη συνέντευξή της, αναφέρθηκε στα Εξάρχεια με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά με άνδρες του Λιμενικού να δέχονται επίθεση, κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι «η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική» και πως «άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα».

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας —και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι' αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», προσέθεσε η ίδια.

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates