Ο Χρήστος Νικολόπουλος για τη συνεργασία του με τη Λίνα Νικολακοπούλου

Μια συνεργασία που ξεκίνησε 20 χρόνια πριν.
Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από «Το Ρήμα» του Χρήστου Νικολόπουλου η νέα δισκογραφική του συνεργασία με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύτρια τη Ζωή Παπαδοπούλου.

Ο δίσκος με γενικό τίτλο «Να ‘ρχεται η άνοιξη» περιλαμβάνει δέκα νέα λαϊκά τραγούδια.

Γράφει, λοιπόν, ο Χρήστος Νικολόπουλος:

Για να γραφτεί ένα τραγούδι χρειάζεται να δίνεις την ψυχή σου. Αν έχεις το Θείο χάρισμα να μπορείς να δημιουργείς μουσική ή στίχο είναι κάτι που σου δίνει φοβερά δημιουργικές στιγμές και σε κάνει να θες να τις μοιραστείς. Σου δίνει ανάταση στην ψυχή σου, συγκίνηση, ελπίδα.

Η φιλοδοξία μας και ο στόχος μας, ως καλλιτέχνες πάντα, είναι να μεταδοθούν όλα τα συναισθήματά μας, μέσα από το τραγούδι που δημιουργούμε, στους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε ακούγοντας τις μελωδίες μας με τους στίχους μας, μέσα από ένα ολοκληρωμένο τραγούδι, να ζήσουν τις δικές τους στιγμές.

Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί γιατί πρέπει να επιστρατεύουμε τις κρυφές δυνάμεις της καρδιάς μας να δίνουμε ψυχή στο τραγούδι.

Έτσι γράφτηκαν αυτά τα τραγούδια από τη Λίνα κι εμένα.

Με τη φωνή της Ζωής πιστεύω ότι δόθηκαν όλα αυτά τα όμορφα που σας περιέγραψα και τα τραγούδια είναι έτοιμα να δώσουν απερίγραπτες στιγμές στον κάθε συνοδοιπόρο, ερωτευμένο, πικραμένο, χαρούμενο ή λυπημένο.

Έχουμε κι εμείς οι αναγνωρισμένοι από τον κόσμο δημιουργοί, όνειρα για το τραγούδι που το αγαπούμε πολύ. Ονειρευόμαστε νέες συνεργασίες, νέες δημιουργίες, να γράψουμε ξανά και ξανά, να δείξουμε ότι υπάρχουμε για να δίνουμε νεότερα, καλύτερα τραγούδια.

Τη Λίνα την παρακολουθώ χρόνια. Από τα πρώτα τραγούδια της με το Σταμάτη Κραουνάκη και σε όλες τις ποικίλες πολιτιστικές της δραστηριότητες. Από την αρχή κατάλαβα ότι θα κάνει τη διαφορά στο χώρο μας. Τα θέματά της δείχνουν κάθε φορά μια διαφορετική γραφή, σου δίνουν μία έκπληξη. Είναι πολύ τυχεροί όσοι έγραψαν τραγούδια μαζί της και όσοι τα τραγούδησαν.

Με τη Λίνα συναντηθήκαμε το 1992 - 93, όταν γράψαμε 2-3 τραγούδια για την αγαπημένη μου Ελευθερία Αρβανιτάκη, το «Εδώ να μείνεις» κι άλλα δύο και αργότερα γράψαμε 1-2 ακόμα που δεν είναι πολύ γνωστά. Πιστεύω ότι στα τραγούδια με την Ελευθερία, δείξαμε ότι μπορούν να συνυπάρχουν ένας προχωρημένος στίχος όπως αυτός της Λίνας, με μία λαϊκή μελωδία.

Από τη μεριά μου βεβαίως εκείνη την περίοδο υπήρχε μία ιδιαίτερη φόρτιση στα συναισθήματά μου και την ψυχολογία μου, με αποτέλεσμα να μου βγουν αυτές οι μελωδίες που τις θεωρώ εξαιρέσεις από τα άλλα μου τραγούδια.

Από τότε είχα πάντα την ελπίδα ότι με τη Λίνα θα ξαναδημιουργήσουμε μαζί. Αυτό μάλιστα ήταν κάτι που κάθε φορά που συναντιόμασταν το συζητούσαμε.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή αυτή και η χαρά είναι πολύ μεγάλη. Είμαι απερίγραπτα ευτυχής που γράψαμε αυτά τα τραγούδια για την καταπληκτική φωνή της Ζωής.

Εύχομαι μέσα από το είναι μου να ταξιδέψουν μέσα σε πολλές ψυχές.

Χρήστος Νικολόπουλος

Video

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates